• Naše škola používá EduPage školní informační systém. Přihlaste se Vašim účtem a zkontrolujte si Vaše známky, rozvrh, suplování, probrané učivo a domácí úkoly na další den.
          • Vyzkoušejte také EduPage mobilní aplikaci, která je dostupná na zařízeních s operačním systémem Android a iOS. Dostávejte informace školy přímo do Vašeho mobilu.
                • VSTUPENKY NA POHÁDKOVÝ BÁL

                  5.4.2024 od 17 do 20:30hod. proběhne 2. ročník KARNEVALU pro 1. stupeň. Lístky jsou v prodeji od 5.3. na sekretariátu 1. stupně. Cena lístků: 50 Kč za dítě platící SRPŠ + 50 Kč za jeden dospělý doprovod k dítěti, ostatní 130 Kč za jednu vstupenku. Sourozenci do 5 let bez nároku na místo zdarma. Program: děti roztančí růžový panter a jednorožec, dětské soutěže a dětská vystoupení naší školy, muzikál Popelka, bohatá tombola. Rodiče v maskách jsou vítáni, ale samozřejmě to není podmínkou. 🤗 Těšíme se na vás.

                • Únorový I. stupeň

                  Měsíc únor na I. stupni byl věnovaný hlavně učení a zaslouženému týdennímu odpočinku. Svátek zamilovaných "Valentýn" jsme oslavili s předstihem romantickými písničkami z rozhlasu, milými vzkazy přátelům a kdo chtěl, mohl se obléknout do růžové a červené barvy.

                • POHÁDKOVÝ BÁL 5.4.2024-TOMBOLA

                  Milí rodiče, 5.4.2024 proběhne 2. ročník KARNEVALU 1. stupně. Součástí karnevalu bude i tombola. Budeme moc rádi, když se zapojíte a přinesete dárek do tomboly. Sběr darů je u paní sekretářky na 1. stupni. Lze darovat i finanční prostředky na nákup tomboly na účet SRPŠ: 2602337347/2010, do poznámky pište TOMBOLA. Můžeme připravit i darovací smlouvu bude-li třeba. Lístky budou v prodeji od 4.3.2024.

                • Novinky a aktivity z 2. stupně školy

                  Po příjemně dlouhém vánočním odpočinku jsme opět naskočili do školních dní a pustili se do práce a učení.

                  V lednu proběhlo školní kolo předmětové soutěže, tentokrát šlo o zeměpis. O ten je každoročně velký zájem a účast v olympiádě je vždy hojná. Nejlepšími řešiteteli a zároveň postupujícími do okresního kola jsou v letošním roce tito žáci:

                • První měsíc v roce 2024 na I. stupni

                  I během měsíce ledna se na I. stupni uskutečnily akce, které stojí za zmínku.

                  Víte, jak se dělá ZOO? My už ano. Zúčastnili jsme se besedy s panem Petrem Fejkem, s bývalým dlouholetým ředitelem pražské zoologické zahrady, která pod jeho vedením prošla výraznou modernizací a podle časopisu Forbes se zařadila na místo sedmé nejlepší zoo na světě. Součástí přednášky byla i projekce unikátních fotografií. Předal nám spoustu zajímavých informací o známých i neznámých zvířatech. Děkujeme SRPŠ, že tuto akci finančně podpořila.

                • Zlatý tým

                  Děvčata 1.stupně naší školy ve čtvrtek 25.1.20234 úžasně zahrála finále okresního kola škol v basketbalu a postoupila do krajského finále. Nikola Kůsová, Marie Pavlová, Karolína Rybárová, Natálie Zemanová, Zoja Uhrinová a Hana Fremlová. Skvělý holky a perfektní hra v jejich podání. Výsledek týmové práce, basketbalové i atletické tréninky.

                • Poslední měsíc v roce na I. stupni

                  Již tradičně v rámci výtvarného kroužku proběhl workshop zaměřený na výrobu adventních věnců. Ateliér provoněla vůně jehličí a otevřela začátek vánoční atmosféry. Věnce se povedly a budou nyní symbolicky odpočítávat vánoční čas až do tolik očekávaného štědrého dne.

                  Chlapci Lukáš Brejla, Tomáš Donáth, Matyáš Dřímal, Daniel Horský, Lukáš Jelínek, Jan Klimaj, Marek Nečekal, Adam Sunek a Matyáš Skopal reprezentovali školu v ČEPS Cupu- celorepublikový turnaj ve florbale. Kluci po urputném boji prohráli až ve finále na nájezdy, ale i tak postupují do krajského kola, které se uskuteční v lednu. Moc děkuji klukům za nasazení.

                • Předvánoční události na 2. stupni

                  Měsíc prosinec byl mimořádně pestrý co do počtu aktivit nad rámec běžné výuky. Zástupci žákovského parlamentu připravili pro všechny "Adventní kalendář", podle kterého měl každý školní den jiné téma. Často to byly barevné dny, pyžamový den, den naruby, či společenský den.

                  Žákovský parlament byl velmi aktivní i v oblasti sportu. Žáci zorganizovali již druhý ročník převánočního florbalového turnaje tříd. V souboji šestých a sedmých ročníků obsadila první místo třída 7.C.

                • Přehled spolupráce SRPŠ a školy září-prosinec 2023

                  V září se naše děti za finanční podpory SRPŠ zúčastnily Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Thermalu.

                  Poslední říjnový den si všichni po náročných přípravách užili Halloweenskou stezku, kterou SRPŠ ve spolupráci se školou organizovalo.

                  V listopadu jsme finančně podpořili tvořivé dílny – Design park – přípravu výrobků na Vánoční setkání (finanční podpora pro 83 dětí, které se akce zúčastnily) a rovněž jsme přispěli na materiál pro další výrobky škole a školní družině.

                • Prosincové dny v ŠD

                  Napadl sníh! Pro nás děti ze ŠD to byla dobrá zpráva. Dalo se bobovat, klouzat, koulovat, stavět sněhuláky a spousta další sněhové legrace. Legraci si užili i prvňáčci s paní Volfovou v Hopa, hopa, kdy kromě prolézaček a jízdě na skluzavkách nechyběla projížďka v dětských terénních autech...

                  Ve čtvrtek 7.12. byl na naší škole Vánoční jarmark. Chtěli jsme se také zapojit, proto se u nás střihalo, lepilo, zdobilo, malovalo a všemožně jinak tvořilo. A že se nám to povedlo! Vznikala přáníčka, skřítci, andělky, peklo se cukroví a perníčky. Také jsme si vyzkoušeli novou techniku zdobení přáníček pomocí kamínků a nezapomněli jsme ani na vánoční výzdobu našich oddělení. Nástěnky na chodbě školy se zaplnily našimi zimními obrázky.

                • Příběhy našich sousedů

                  V letošním školním roce se již po desáté za podpory Nadace města Karlovy Vary účastní žáci devátých ročníků Matěj Klíma a Sebastian Volák, Vanesa Pivovarčíková a Pavlína Jarčevská pod vedením Mgr. Světlany Ševčíkové projektu - Příběhy našich sousedů. Tentokráte zpovídali žáci pamětnici paní Hedviku Žalskou, která jim vyprávěla, jak se žilo v předválečném Lokti. Celý její příběh žáci nahráli a vytvořili z něho rozhlasovou reportáž. Koncem března proběhnou závěrečné prezentace před odbornou porotou.

                • Mikulášský turnaj v basketbalu

                  29.11.2023 proběhl ve sportovní hale Lokomotiva Karlovy Vary Mikulášský turnaj pro děvčata.

                  Za naši školu se turnaje zúčastnila tato děvčata: Nikola Kůsová, Hana Fremlová, Zoja Uhrinová, Karolína Rybárová, Marie Pavlová, Veronika Pavlová a Emma Matějková. Natálie Zemanová a Zora Fremlová z důvodu nemoci chyběly, ale obě fandily z domova.

                • Adventní setkání 2023

                  Setkání žáků, rodičů a zaměstnanců školy proběhlo ve velmi příjemné atmosféře. Akce byla zároveň prodejním jarmarkem krásných výrobků žáků, ochutnávkou pekařského umění rodičů a zážitkovou událostí díky kreativní dílně, zdobení perníčků, vánočnímu fotokoutku, únikovým a dalším hrám či tvoření při využití 3D tisku. Zpívání vánočních písní dokreslilo příjemnou atmosféru. Všem, kteří se podíleli na přípravách, realizaci a dobré náladě na této společné akci patří velké poděkování.

                • Mikulášský, čertovský a andělský den ve škole

                  K oblíbené adventní tradici patří tzv. mikulášská nadílka, kdy sv. Mikuláš přichází v biskupském oděvu s dlouhým bílým vousem a je doprovázen anděly a čerty. Andělé s Mikulášem roznášejí dárky a čerti se starají o symbolické strašení zlobivých dětí.

                  Mikuláš se svou družinou navštívil naši školu již v dopoledních hodinách. Pro děti z přípravných, prvních a druhých tříd byla díky podpoře spolku SRPŠ připravena mikulášská nadílka.

                • Aktuality z druhého stupně školy

                  Další školní měsíc je za námi a s tím i spousta zajímavých akcí, workshopů a besed nejen s městskou policií. Žáci devátých ročníků dokončili workshop "Paměť a efektivní učení", který byl podpořen SRPŠ a pomáhá žákům zlepšit přístup k učení a zkvalitnit především přípravu na přijímací zkoušky. Pro žáky devátých tříd proběhly také další besedy se zástupci středních škol. Tentokrát měli možnost získat podrobnější informace o Střední odborné škole Karlovy Vary a Gymnáziu Mánesova Sokolov. Vybraní žáci 9. ročníků navštívili SPŠ Ostrov v rámci projektu Technika je zábava. Vyzkoušeli si programování a v dílně autotroniků si vyrobili kovové přívěsky.

                • Listopad na I. stupni

                  Přípravné třídy se vypravily na výlet do lázeňského centra. Děti se prošly po kolonádě, prohlédly si Vřídlo, ochutnaly léčivé prameny a svezly se lanovkou od Imperiálu.

                  Na 19. listopadu připadl celosvětový den toalet. My jsme tento den oslavili 20. listopadu soutěží o co nejzajímavější doplněk z toaletního papíru. To vám byly ale originální nápady 🙂. Všem zúčastněným moc děkujeme za snahu a zapojení se do akce. Ty nejlepší vidíte na fotkách.

          • Partneři

            • {#1508} 1
            • {#1508} 2
            • {#1508} 3
            • {#1508} 4
          • Přihlášení

          • Zvonění

            Úterý 19. 3. 2024
          • Fotogalerie

              zatím žádné údaje