• Školní výlet 1.A

          • Žáci 1. A s paní učitelkou Novotnou a šesti rodiči navštívili 28.6. Zoopark v Chomutově. Dětem se líbila nejen zvířata a dětská hřiště, ale i cesta vlakem.

          • 7.B na výletě...

          • Dne 24. 6. se žáci 7. B vydali na pěší výlet po Karlových Varech. Autobus nás dopravil do ulice Na Vyhlídce. Naše kroky vedly na stezku Jeana de Carro, kterou většina z nás navštívila vůbec poprvé. Prohlédli jsme si nově opravené Vřídlo a pak jsme pokračovali lanovkou k rozhledně Diana. Po návštěvě zookoutku, rozhledny a motýlího domu jsme se po nezbytném občerstvení vydali pěšky zpět do Staré Role.

          • Provoz školy

          •                  PROVOZNÍ DOBA SEKRETARIÁTU ŠKOLY BĚHEM HLAVNÍCH ŠKOLNÍCH PRÁZDNIN

            2022   v pracovní dny 9:00 – 12:00

             

            1.7. - 14.7.           budova Školní (777 362 938)

            15.7. - 25.7.                   d o v o l e n á

            26.7. - 5.8.            budova Truhlářská (775 851 620)

            8.8. - 13.8.            budova Školní (777 362 938)

            15.8. - 22.8.          budova Truhlářská (775 851 620)

            od 23.8.                 provoz na obou budovách

          • Procházka 1.A po Karlových Varech

          • Žáčci 1.A se 21.6. prošli údolím řeky Teplé. Nejprve se svezli lanovkou od Imperiálu na Divadelní náměstí, potom prošli karlovarské kolonády, prohlédli si nově otevřené karlovarské Vřídlo a další prameny. Nechyběla ani oplatka se zmrzlinou. 

          • Školní výlet 2.A a 2.C

          • Ve středu 22. června vyrazili žáci třídy 2. A a 2.C vlakem na zasloužený školní výlet. Náš cíl byl státní hrad a zámek v Bečově nad Teplou, kde nás čekala komentovaná prohlídka Relikviáře svatého Maura. Expozice nás vrátila do minulosti a provedla nás napínavým příběhem, který se pojí s tajemstvím tohoto skrytého pokladu. Užili jsme si i zámeckou zahradu, kde jsme zkoušeli chůzi na chůdách. Nechyběla ani zmrzlina, penízek hozený do fontány pro štěstí a nějaký ten drobný suvenýr na památku. 

          • Peer program

          • Na páteční dopoledne jsme si spolu s kamarády z parlamentu připravili peer program na téma první pomoc. Akce byla zaměřena na 3. ročníky, postupně se na našich šesti stanovištích vystřídali žáci 3.A, 3.B a 3.C. Počasí nám přálo, proto jsme akci mohli připravit na hřišti prvního stupně.

            Děti si mohly prakticky vyzkoušet ošetření popálenin, zlomeniny, oživování, pomoc při epileptickém záchvatu, transport zraněného medvěda a volání na linku první pomoci. Na konci byli vždy vyhlášeni nejlepší malí zdravotníci, každý byl odměněn certifikátem a malou sladkostí.

            Velké díky patří zúčastněním parlamenťákům, kteří působili jako moderátoři, mentoři i jako figuranti. Také bych velmi ráda poděkovala Lucce Hrabákové z 8.A, která nám pro třeťačky diplomy navrhla a namalovala.

          • Ocenění Města Karlovy Vary

          • Ve středu 15.6.2022 v prostorách auly ZŠ Šmeralova ocenilo Město Karlovy Vary nejúspěšnější žáky a pedagogy. Pamětní listy a drobné dárky převzaly vybrané osobnosti jednotlivých škol, které vynikají svými výsledky, úspěchy a věnují se práci nad rámec svých povinností.

            Za naši školu ocenění obdržela za I. stupeň žákyně 5. C Karolína Kučerová, za II. stupeň získal cenu Adam Kučera z 8. C. Oba žáci skvěle reprezentují školu. Vynikají svými vědomostmi a znalostmi. Jsou oblíbení v třídním kolektivu, spolehliví, učí se s chutí a se zájmem.

            Za vynikající práci učitele a přístup k žákům získala ocenění Mgr. Světlana Ševčíková. Gratulujeme!

          • Pozvánka na akci města "Škola končí!"

          • Vážení rodiče, milí žáci,

            Statutární město Karlovy Vary v rámci projektu Karlovarské kulturní léto 2022 připravilo pro žáky základních škol a studenty středních škol koncert, který se pod názvem ŠKOLA KONČÍ! uskuteční na konci školního roku, konkrétně dne 30. června 2022 od 17:00 hodin v karlovarské KV Areně.

             

            Rámcový časový program:

            16:00                     otevření areálu
            17:00 - 18:00      Hlavolamy
            18:30 - 19:30      Adam Mišík
            20:15 - 21:15      Richard Krajčo
            21:45 - 23:00     Poetika

             

            Vstupenky na tuto akci lze zakoupit přes Infocentrum města Karlovy Vary, odkaz zde: Škola končí! (karlovyvary.cz)

          • Informace ze školní jídelny - konec školního roku

          • V pondělí 27.6.2022ve 14,00 hodin se uzavírají odhlášky a přihlášky obědů. Poté už obědy nebudu moci odhlásit ani přihlásit. Vyúčtování jistin pro odcházející žáky a vrácení peněz na účty bude provedeno začátkem července 2022. Přeplatky ostatních strávníků se převádějí do následujícího školního roku. Seznamte s tímto rodiče, aby se předešlo zbytečnému nedorozumění a dohadům.

            Nemocným dětem budou moci rodiče vyzvednout obědy do jídlonosiče v době od 11,30 – 12,00 hod.

            Děkuji za pochopení. Andrejsová J., ved. ŠJ.

          • 3.C v Mariánských Lázních

          • Třeťáci s písmenem C se s paní učitelkou M. Frantovou a paní asistentkou E. Fričovou vydali 16.6. vlakem do Mariánských Lázní. Děti si poslechly zpívající fontánu, splnily úkoly Karolíny a Rudy a za správné odpovědi získaly v infocentru odměnu. Poté se všichni přemístili do přírodního parku Prelát, kde se děti příjemně vyřádily na přírodních atrakcích. Byl to moc pěkný výlet.

          • KRAJ DOKOŘÁN

          • V pátek 17.6. se třída 2.D zúčastnila akce „KRAJ DOKOŘÁN“, která se konala v areálu Krajského úřadu. Pro děti byl připraven bohatý program v několika sektorech- soutěžily, tvořily, hrály si, zhlédly divadelní představení. Žáci si také zkusili dojení. Dověděli se spoustu informací o Karlovarském kraji. Všichni si užili pěkné dopoledne.

          • 3. C v Mariánských Lázních

          • Třeťáci s písmenem C se s paní učitelkou M. Frantovou a paní asistentkou E. Fričovou vydali 16.6. vlakem do Mariánských Lázní. Děti si poslechly zpívající fontánu, splnily úkoly Karolíny a Rudy a za správné odpovědi získaly v infocentru odměnu. Poté se všichni přemístili do přírodního parku Prelát, kde se děti příjemně vyřádily na přírodních atrakcích. Byl to moc pěkný výlet.

          • Školní výlet 3.B a 4.A

          • 15.6.2022 strávili žáci  3. B a 4.A příjemné dopoledne v Techmanii v Plzni. Vyzkoušeli si většinu exponátů, rozhlédli se po vesmíru, byli poučeni o ohnivém tornádu. Snad se i přesvědčili, že fyzika, chemie, matematika jsou vlastně krásné vědy.​​​​​​​​​​​​​​

          • Vyzkoušeli si práci architekta

          • Žáci prvního stupně v rámci Člověk a svět práce, byli seznámeni se základy architektonických návrhů interiéru, poznali termíny jako půdorys, bokorys a sami si mohli zkusit navrhnout vlastní interiér v předem připraveném domku. Úpravu interiéru si každý pojímal dle svého. Dosazovaly se příčky i přistavovala zimní zahrada. Někteří se opravdu vyřádili i s bazénem v obyváku a s nejrůznějšími vychytávkami, o kterých se nám dospělým může jenom zdát:) Velkou výzvou pro některé, byla i orientace v prostoru, kdy svět vidíme chvilku z výšky a chvilku opět z našeho pohledu. Dalším úkolem bylo postavit ze stavebnice vlastní byt/dům a představit ho spolužákům. Vždyť bydlení je naše základní potřeba :)

          • Divadelní představení

          • V pátek 10. 6. se třídy 1. C, 2. A, 2. C a 2. D slavnostně oblékly a vyrazily za kulturním zážitkem do Karlovarského městského divadla na představení „Rumcajs a Manka“. Pro většinu žáků to byla první návštěva takového divadla. Všichni žáci ocenili představení potleskem. Po návštěvě divadla nechyběla jak oplatka, tak ani procházka po kolonádě.

          • Informace vedoucí školní jídelny

          • Od nového školního roku jsme nuceni zdražit obědy o 2,00 Kč na porci. Cena oběda pro I. stupeň (6-10 let) bude 26,00 Kč , jistina 26,00 x 30 = 780,00 Kč, II. stupeň (11-14 let) 27,00 Kč, jistina 27,00 x 30 = 810,00 Kč, 9.třídy (15 a více) 28,00 Kč, jistina 28,00 x 30 = 840,00 Kč.

            Od září končí platnost kartiček a k vyzvedávání obědů budou sloužit jen čipy. Děti, které používaly karty, si musí zakoupit čip. Zatím je cena čipu 115,00 Kč, ale jen do vyprodání zásob. Pak bude cena čipu 122,00 Kč.

            Děkuji za pochopení. Andrejsová J., vedoucí ŠJ

          • 7.B na výletě...

            Dne 24. 6. se žáci 7. B vydali na pěší výlet po Karlových Varech. Autobus nás dopravil do ulice Na Vyhlídce. Naše kroky vedly na stezku Jeana de Carro, kterou většina z nás navštívila vůbec poprvé. Prohlédli jsme si nově opravené Vřídlo a pak jsme pokračovali lanovkou k rozhledně Diana. Po návštěvě zookoutku, rozhledny a motýlího domu jsme se po nezbytném občerstvení vydali pěšky zpět do Staré Role.

          • Provoz školy

            PROVOZNÍ DOBA SEKRETARIÁTU ŠKOLY BĚHEM HLAVNÍCH ŠKOLNÍCH PRÁZDNIN

            2022 v pracovní dny 9:00 – 12:00

            1.7. - 14.7. budova Školní (777 362 938)

            15.7. - 25.7. d o v o l e n á

            26.7. - 5.8. budova Truhlářská (775 851 620)

            8.8. - 13.8. budova Školní (777 362 938)

          • Školní výlet 2.A a 2.C

            Ve středu 22. června vyrazili žáci třídy 2. A a 2.C vlakem na zasloužený školní výlet. Náš cíl byl státní hrad a zámek v Bečově nad Teplou, kde nás čekala komentovaná prohlídka Relikviáře svatého Maura. Expozice nás vrátila do minulosti a provedla nás napínavým příběhem, který se pojí s tajemstvím tohoto skrytého pokladu. Užili jsme si i zámeckou zahradu, kde jsme zkoušeli chůzi na chůdách. Nechyběla ani zmrzlina, penízek hozený do fontány pro štěstí a nějaký ten drobný suvenýr na památku.

          • Peer program

            Na páteční dopoledne jsme si spolu s kamarády z parlamentu připravili peer program na téma první pomoc. Akce byla zaměřena na 3. ročníky, postupně se na našich šesti stanovištích vystřídali žáci 3.A, 3.B a 3.C. Počasí nám přálo, proto jsme akci mohli připravit na hřišti prvního stupně.

            Děti si mohly prakticky vyzkoušet ošetření popálenin, zlomeniny, oživování, pomoc při epileptickém záchvatu, transport zraněného medvěda a volání na linku první pomoci. Na konci byli vždy vyhlášeni nejlepší malí zdravotníci, každý byl odměněn certifikátem a malou sladkostí.

          • Ocenění Města Karlovy Vary

            Ve středu 15.6.2022 v prostorách auly ZŠ Šmeralova ocenilo Město Karlovy Vary nejúspěšnější žáky a pedagogy. Pamětní listy a drobné dárky převzaly vybrané osobnosti jednotlivých škol, které vynikají svými výsledky, úspěchy a věnují se práci nad rámec svých povinností.

            Za naši školu ocenění obdržela za I. stupeň žákyně 5. C Karolína Kučerová, za II. stupeň získal cenu Adam Kučera z 8. C. Oba žáci skvěle reprezentují školu. Vynikají svými vědomostmi a znalostmi. Jsou oblíbení v třídním kolektivu, spolehliví, učí se s chutí a se zájmem.

          • 3.C v Mariánských Lázních

            Třeťáci s písmenem C se s paní učitelkou M. Frantovou a paní asistentkou E. Fričovou vydali 16.6. vlakem do Mariánských Lázní. Děti si poslechly zpívající fontánu, splnily úkoly Karolíny a Rudy a za správné odpovědi získaly v infocentru odměnu. Poté se všichni přemístili do přírodního parku Prelát, kde se děti příjemně vyřádily na přírodních atrakcích. Byl to moc pěkný výlet.

          • KRAJ DOKOŘÁN

            V pátek 17.6. se třída 2.D zúčastnila akce „KRAJ DOKOŘÁN“, která se konala v areálu Krajského úřadu. Pro děti byl připraven bohatý program v několika sektorech- soutěžily, tvořily, hrály si, zhlédly divadelní představení. Žáci si také zkusili dojení. Dověděli se spoustu informací o Karlovarském kraji. Všichni si užili pěkné dopoledne.

          • 3. C v Mariánských Lázních

            Třeťáci s písmenem C se s paní učitelkou M. Frantovou a paní asistentkou E. Fričovou vydali 16.6. vlakem do Mariánských Lázní. Děti si poslechly zpívající fontánu, splnily úkoly Karolíny a Rudy a za správné odpovědi získaly v infocentru odměnu. Poté se všichni přemístili do přírodního parku Prelát, kde se děti příjemně vyřádily na přírodních atrakcích. Byl to moc pěkný výlet.

          • Školní výlet 3.B a 4.A

            15.6.2022 strávili žáci 3. B a 4.A příjemné dopoledne v Techmanii v Plzni. Vyzkoušeli si většinu exponátů, rozhlédli se po vesmíru, byli poučeni o ohnivém tornádu. Snad se i přesvědčili, že fyzika, chemie, matematika jsou vlastně krásné vědy.​​​​​​​​​​​​​​

          • Vyzkoušeli si práci architekta

            Žáci prvního stupně v rámci Člověk a svět práce, byli seznámeni se základy architektonických návrhů interiéru, poznali termíny jako půdorys, bokorys a sami si mohli zkusit navrhnout vlastní interiér v předem připraveném domku. Úpravu interiéru si každý pojímal dle svého. Dosazovaly se příčky i přistavovala zimní zahrada. Někteří se opravdu vyřádili i s bazénem v obyváku a s nejrůznějšími vychytávkami, o kterých se nám dospělým může jenom zdát:) Velkou výzvou pro některé, byla i orientace v prostoru, kdy svět vidíme chvilku z výšky a chvilku opět z našeho pohledu. Dalším úkolem bylo postavit ze stavebnice vlastní byt/dům a představit ho spolužákům. Vždyť bydlení je naše základní potřeba :)

          • Divadelní představení

            V pátek 10. 6. se třídy 1. C, 2. A, 2. C a 2. D slavnostně oblékly a vyrazily za kulturním zážitkem do Karlovarského městského divadla na představení „Rumcajs a Manka“. Pro většinu žáků to byla první návštěva takového divadla. Všichni žáci ocenili představení potleskem. Po návštěvě divadla nechyběla jak oplatka, tak ani procházka po kolonádě.

          • Informace vedoucí školní jídelny

            Od nového školního roku jsme nuceni zdražit obědy o 2,00 Kč na porci. Cena oběda pro I. stupeň (6-10 let) bude 26,00 Kč , jistina 26,00 x 30 = 780,00 Kč, II. stupeň (11-14 let) 27,00 Kč, jistina 27,00 x 30 = 810,00 Kč, 9.třídy (15 a více) 28,00 Kč, jistina 28,00 x 30 = 840,00 Kč.

            Od září končí platnost kartiček a k vyzvedávání obědů budou sloužit jen čipy. Děti, které používaly karty, si musí zakoupit čip. Zatím je cena čipu 115,00 Kč, ale jen do vyprodání zásob. Pak bude cena čipu 122,00 Kč.