• Říjnové akce na I. stupni

          • I v říjnu se žáci I. stupně zúčastnili zajímavých akcí, exkurzí a výletů.

            Třída 5.B se vydala na další pokračování z cyklu Přistupte blíže aneb Nebojte se moderního umění. V galerii nás opět přivítala paní Tothová a tentokrát nás provedla taji a změnami figury, která prošla během 20. století několika podobami. Galerie nás opět nezklamala a nabídla nám další zajímavé pohledy do světa umění. 

            Žáci 2.- 5. tříd zhlédli pohádku Největší dar, která byla promítána v rámci Festivalu Oty Hofmana ve Velkém sále Hotelu Thermal.

            Žákovský parlament připravil na Den úsměvů 14.10. vtipy na židličkách. Snadno se nám povedlo rozzářit váš úsměv. 

            Třída 5.B pozvala k nám do školy žáky 3. třídy ze ZŠ Dolní Žandov. Škola většinu žáků velmi uchvátila. Děti se velmi rychle skamarádily a celé dopoledne strávily v aule I. stupně při společné výuce a hraní.

            Žáci 5.C se v rámci čtení seznámili s dobrodružnou literaturou, a tak se v rámci projektového dne zaměřili na western, Indiány, Divoký západ. Paní učitelka domluvila návštěvu u chovatelky koní pí. Donthové, která    připravuje koně na parkourové skákání.

            Dále páťáci navštívili Císařské lázně, které si prohlédli od sklepa až skoro na půdu a ocenili jejich krásnou opravu.

            Třídy 4.A, 4.B, 5.A, 5.B se zúčastnily popáleninové besedy, kdy slečny z Burn Fighters přiblížily své životní příběhy, následky jejich úrazů a zkušenosti s popáleninami. Žáci byli seznámeni a poučeni s riziky popálení kyselinami, elektrickým proudem, horkou tekutinou, ohněm. Z besedy všichni dcházeli se smíšenými pocity, ať už jde o smutek, radost či obdiv. Jedno obrovské díky patří slečnám z Burn Fighters za tyto preventivní besedy.

            Třídy 1. C a 1. D vyjeli na svůj první výlet na farmu do Milíkova.

          • Týden v ŠD

          • Od 16.10. do 25.10. za námi do školní družiny jezdila paní "Písková", aby nám dovezla nové obrázky z písku pro naše tvoření. Tato výtvarná technika uchvátila naprosto všechny. Od nulťáčků po páťáky. Každý si vybral mandalu nebo obrázek a podle své fantazie tvořil a tvořil. Už teď se těšíme na další návštěvu naší paní "pískové Libušky".

            V úterý k nám přijelo divadlo z Hradce Králové s představením "Bajky pana Ezopa aneb Dávná moudra věčně platná". V kombinovaném loutkohereckém představení na motivy několika známých bajek antického mudrce Ezopa jsme se humornou formou seznámili s obsahem bajek O chytré lišce, O dvou kupcích,  O pyšném orlu nebo Zajíc a želva. Tyto dva a půl tisíce staré příběhy vyprávějí především o kladných a záporných lidských vlastnostech. V představení nechybělo mudrování i pointa, gagy s prvky grotesky a zaznělo také několik písniček. Moc jsme si divadlo užili.

            V týdnu k nám do školní družiny dorazila fotografie z členské schůze Sdružení tělesně postižených, kterým jsme pro tuto příležitost vyrobili kromě přáníček také drobné dárečky v podobě srdíček z vlny. Srdíčka i přáníčka udělala ohromnou radost. 

          • Náš týden v družině

          • Celý rok budeme "cestovat kolem světa" a plnit nejrůznější úkoly při objevování nejrůznějších koutů světa. Svou cestu jsme začali minulý měsíc v České republice a tento týden jsme objevovali Velkou Británii. Rodiště Williho Foga, cestovatele z knihy Julia Verna. Poznali jsme nejen historii Anglie, ale i její královnu a krále, nejznámější budovy, státní symboly a úřední jazyk, který se učíme i v naší škole už od první třídy. Vyrobili jsme si 3D model Big Benu - největšího zvonu ve Spojeném království a stavěli ho z kostek. Do cestovního pasu jsme si po splnění všech aktivit zaznamenali naší cestu tímto královstvím. 

            Včera se oddělení paní Puchýřové vydalo do kina Drahomíra, kde probíhá Karlovárský filmový festival pohádek. V hodinovém pásmu vzhlédly děti několik známých i méně známých večerníčků a náramně si den užily.  

            V jednotlivých odděleních také vrcholí přípravy na oblíbený svátek Halloween, který se kvapem blíží. Pod rukama dětí vznikají strašidelné dekorace, které budou sloužit jako výzdoba oddělení i chodeb školy.

          • Prodej vstupenek na Halloween zahájen

          • Dobrý den, lístky na Halloweenskou stezku lze koupit u paní sekretářky na 1. stupni. Děti mohou lístky koupit o přestávkách. Rodiče pak ráno od 7:40-8:00 hod. Pokud rodičům čas nevyhovuje, lze se tel. domluvit s paní sekretářkou na tel. 777362938 a lístky si vyzvednout  jindy. 
            Za SRPŠ Martina Procházková

          • Halloween  ZŠ Truhlářská 31.10.2023 od 17 hod.

          • 31.10. na Halloweena připravilo SRPŠ ve spolupráci s učiteli a žáky 2. stupně stezku odvahy pro děti 1. stupně. Časové vstupenky na stezku odvahy je možné zakoupit od úterý 17.10. na sekretariátu 1. stupně během přestávek. Rodiče nejmladších žáků mohou vstupenku koupit na sekretariátu školy od 7:30 hod. do 8 hod. každý školní den. Cena vstupenky 30kč člen SRPŠ, nečlen 200kč za vstupenku. Trasa stezky je ve Staré Roli viz. přiložená mapka, QR kód. Děti z 1. a 2. tříd budou chodit ve skupinkách po 8 a každé dítě sebou může vzít na stezku jednoho dospělého, ten vstupenku nepotřebuje. Děti z 3.-5. tříd chodí ve skupince po 10 a jde s nimi vždy jeden dospělý, který se určí na místě. Rodiče, kteří děti dovedou, mohou počkat na své děti v cíli, kde pro ně bude připraveno Halloweenské občerstvení a teplé nápoje ( Ti kdo chtějí, mohou také něco napéct a donést ostatním na ochutnávku😄). Děti po cestě plní úkoly a v cíli za statečnost dostanou pamětní placku a halloweenské sladké odměny. Nejodvážnější děti mohou po cestě navštívit i temný les, kde se mohou setkat s čarodějnicí a ukrást si její oko na důkaz své statečnosti. Na stezku doporučujeme dětem vzít si baterku. Těšíme se tedy na vaše děti. Čeká je stezka plná dobrodružství, napětí a halloweenské zábavy.

            Za SRPŠ

            Martina Procházková 

             

             

             

          • Zářijové akce na I. stupni

          • ​​​I na prvním stupni byl měsíc září plný zajímavých akcí.

            Studentky z Vyšší odborné zdravotnické školy v Karlových Varech si pro žáky druhých až čtvrtých tříd připravily přednášku o správné dentální hygieně. Žáci se dozvěděli, jak je opravdu důležité pečovat o svůj chrup a i sami na sobě si vyzkoušeli, jak si správně čistit zuby.

            Žáci 2. A a 2. C navštívili statek v Milíkově. Žáci mohli být svědky každodenního života venkovského obyvatelstva z dřívějších dob. Dojili kravku, mlátili obilí a hráli hry, kterými si děti v minulém čase krátily dlouhou chvíli. Ochutnali i pochutinku- křížaly. Dostali také dáreček z papíru v podobě domácího zvířete na statku.

            Třídy 4.A, 4.B, 5.A a 5.B se vypravily na divadelní představení Babička drsňačka. Představení bylo velmi poutavé, vtipné, ale také poučné.

            Dne 29.9. přijely na naší školu dvě lektorky s programem Tonda obal na cestách. Tato pojízdná výstava je na školách realizována již přes 20 let a žáci se díky ní dozvěděli, jak, kam a proč se odpad třídí a co se z něj dále vyrábí. Měli možnost se podívat na vzorky recyklovaných materiálů a vyzkoušeli si i sami danou věc roztřídit do správného minikontejneru. Na závěr celého programu si hráli hry s tématem třídění např.  puzzle či minibiliard. Akce se zúčastnily 3. a 4.třídy. 

             

            Poslední zářijový týden si 3.B zpestřila hned několika akcemi. Nejprve jsme celé úterý věnovali tématu Svatý Václav. Žáci se pomocí hry dozvěděli celý příběh o životě a smrti svatého Václava. Díky matematické hře vyluštili jména jeho babičky, bratra, matky a otce. Poté jsme zkusili frotáž dvacetikoruny, na které je Svatý Václav vyobrazen a zakomponovali jsme i danou dvacetikorunu do výtvarné vitráže.  Ve středu jsme se vydali vlakem do Porcelánky Thun v Nové Roli, kde si děti samy vydekorovaly hrníček či talířek. Prošli jsme i výrobní halu, kde si mohli všichni osahat hmotu, ze které se daný porcelán vyrábí a vidět všechny fáze výrobku před i po vypálení v peci. Na závěr jsme zhlédli krátký film o celé výrobě porcelánu. Po celý týden byla v naší třídě vyhlášená soutěž ve sběru drobného elektra, baterií a mobilů a jako vyvrcholením byl páteční program na školním hřišti s Tonda obalem, který se také třídění věnoval. 

            Třídy 1. C a 1. D navštívily MiniZoo ve Staré Roli. Zvířátkům jsme přinesli něco na zub. Od pana Kocka, který nás prováděl, jsme se dozvěděli spoustu informací o rybičkách, hadech a všech zvířátkách, které zde chovají. Někteří odvážlivci si mohli pod odborným dohledem hada pohladit, dokonce i pochovat.

            • Říjnové akce na I. stupni

              I v říjnu se žáci I. stupně zúčastnili zajímavých akcí, exkurzí a výletů.

              Třída 5.B se vydala na další pokračování z cyklu Přistupte blíže aneb Nebojte se moderního umění. V galerii nás opět přivítala paní Tothová a tentokrát nás provedla taji a změnami figury, která prošla během 20. století několika podobami. Galerie nás opět nezklamala a nabídla nám další zajímavé pohledy do světa umění.

            • Týden v ŠD

              Od 16.10. do 25.10. za námi do školní družiny jezdila paní "Písková", aby nám dovezla nové obrázky z písku pro naše tvoření. Tato výtvarná technika uchvátila naprosto všechny. Od nulťáčků po páťáky. Každý si vybral mandalu nebo obrázek a podle své fantazie tvořil a tvořil. Už teď se těšíme na další návštěvu naší paní "pískové Libušky".

            • Náš týden v družině

              Celý rok budeme "cestovat kolem světa" a plnit nejrůznější úkoly při objevování nejrůznějších koutů světa. Svou cestu jsme začali minulý měsíc v České republice a tento týden jsme objevovali Velkou Británii. Rodiště Williho Foga, cestovatele z knihy Julia Verna. Poznali jsme nejen historii Anglie, ale i její královnu a krále, nejznámější budovy, státní symboly a úřední jazyk, který se učíme i v naší škole už od první třídy. Vyrobili jsme si 3D model Big Benu - největšího zvonu ve Spojeném království a stavěli ho z kostek. Do cestovního pasu jsme si po splnění všech aktivit zaznamenali naší cestu tímto královstvím.

            • Halloween  ZŠ Truhlářská 31.10.2023 od 17 hod.

              31.10. na Halloweena připravilo SRPŠ ve spolupráci s učiteli a žáky 2. stupně stezku odvahy pro děti 1. stupně. Časové vstupenky na stezku odvahy je možné zakoupit od úterý 17.10. na sekretariátu 1. stupně během přestávek. Rodiče nejmladších žáků mohou vstupenku koupit na sekretariátu školy od 7:30 hod. do 8 hod. každý školní den. Cena vstupenky 30kč člen SRPŠ, nečlen 200kč za vstupenku. Trasa stezky je ve Staré Roli viz. přiložená mapka, QR kód. Děti z 1. a 2. tříd budou chodit ve skupinkách po 8 a každé dítě sebou může vzít na stezku jednoho dospělého, ten vstupenku nepotřebuje. Děti z 3.-5. tříd chodí ve skupince po 10 a jde s nimi vždy jeden dospělý, který se určí na místě. Rodiče, kteří děti dovedou, mohou počkat na své děti v cíli, kde pro ně bude připraveno Halloweenské občerstvení a teplé nápoje ( Ti kdo chtějí, mohou také něco napéct a donést ostatním na ochutnávku😄). Děti po ce

            • Zářijové akce na I. stupni

              ​​​I na prvním stupni byl měsíc září plný zajímavých akcí.

              Studentky z Vyšší odborné zdravotnické školy v Karlových Varech si pro žáky druhých až čtvrtých tříd připravily přednášku o správné dentální hygieně. Žáci se dozvěděli, jak je opravdu důležité pečovat o svůj chrup a i sami na sobě si vyzkoušeli, jak si správně čistit zuby.