• Lístky na KARNEVAL 5.4.2024

          • Milí rodiče, vzhledem k obrovskému zájmu o karneval přidáváme 50 lístků do prodeje. Cena lístku 50 Kč, jde o lístky bez nároku na místo. Lístky lze od zítra koupit u paní sekretářky na 1. stupni. Všechna místa k sezení jsou vyprodaná. 

            Děkujeme všem, kteří se podíleli na tombole. Do pátku 22.3. lze ještě nosit dary do tomboly. 

            Za SRPŠ Martina Procházková

          • VSTUPENKY NA POHÁDKOVÝ BÁL

          • 5.4.2024 od 17 do 20:30hod. proběhne 2. ročník KARNEVALU pro 1. stupeň. Lístky jsou v prodeji od 5.3. na sekretariátu 1. stupně. Cena lístků:  50 Kč za dítě platící SRPŠ + 50 Kč za jeden dospělý doprovod k dítěti, ostatní 130 Kč za jednu vstupenku. Sourozenci do 5 let bez nároku na místo zdarma. Program: děti roztančí růžový panter a jednorožec, dětské soutěže a dětská vystoupení naší školy, muzikál Popelka, bohatá tombola. Rodiče v maskách jsou vítáni, ale samozřejmě to není podmínkou. 🤗 Těšíme se na vás. 

            Za SRPŠ Martina Procházková

          • Den otevřených dveří a zápis do prvních tříd

          • Všeobecné informace

            • Zápis dětí do 1. tříd pro školní rok 2024/2025 se uskuteční v úterý 9. dubna od 14:00 do 17:00.
            • Zápis bez čekání s registrací času ZDE

             

            Pro koho?

            Všechny děti, které dosáhnou před začátkem školního roku 2024/2025 věku šesti let, děti narozené od 01. 09. 2017 do 31. 08. 2018.

            Všechny děti s odkladem povinné školní docházky z loňského roku.

            Děti, kterým bude 6 let až po 1. 9. 2024, mohou absolvovat zápis také. Musí však mít doporučení z PPP poradny (narození do 31. 12. 2018) nebo doporučení z PPP poradny a vyjádření pediatra (narození po 31. 12. 2018).

             

            Kdy a kde?

            Zápis proběhne 9. dubna od 14:00 do 17:00 v budově Školní 9 A (1. stupeň ZŠ).

            Pro ty, co se nemohou dostavit v tomto termínu, bude stanoven náhradní termín zápisu po telefonické domluvě s paní zástupkyní na 1. stupni Mgr. Růžičkovou (602 433 192).

             

            Co je potřeba?

            Vezměte s sebou svůj OP, rodný list dítěte a předem vyplněné dokumenty

            • vytištěnou a podepsanou elektronickou přihlášku,
            • případně žádost o odklad,
            • žádost o zařazení do přípravné třídy,  (odkaz na dokumenty naleznete ZDE),
            • všechny dokumenty bude možné vyplnit a vytisknout i přímo ve škole v den zápisu.

             

            Zákonný zástupce je povinen přihlásit dítě k zápisu k povinné školní docházce, a to v době od 1. dubna do 30. dubna kalendářního roku, v němž má dítě zahájit povinnou školní docházku.
            Odevzdáním podepsané přihlášky je splněna zákonná povinnost dle § 36 odst. 4 ŠZ č. 561/2004 Sb.  

            V případě, že zvažujete odklad školní docházky, je potřeba doložit doporučení Pedagogicko-psychologické poradny a dětského lékaře nebo klinického psychologa do 31. 5. 2024.

             

            Jak bude zápis probíhat?

            Část formální – zákonný zástupce předloží občanský průkaz (cizinec pas) a rodný list dítěte a společně s pověřeným zaměstnancem školy zkontroluje předem vyplněnou přihlášku, popřípadě žádost o odklad a sdělí další informace (speciální vzdělávací potřeby apod.).

            Část motivační – probíhá formou rozhovoru dítěte s paní učitelkou v délce max. 20 minut. V jeho průběhu se při různých aktivitách projeví školní zralost, schopnost soustředit se, komunikovat, motorické dovednosti, znalost numerace do 5, znalost geometrických tvarů, barev, orientace v ploše a prostoru atp. Tato část zápisu není ze zákona povinná.

            Co by děti měly před nástupem školní docházky umět, můžete najít např. v materiálech MŠMT Desatero pro rodiče (Desatero pro rodiče)

            Každému dítěti bude po vyplnění elektronické přihlášky vygenerováno registrační číslo, automatickým odesláním na uvedený e-mail zákonného zástupce. Podle novely školského zákona č. 561/2004 Sb. rozhodnutí o přijetí nebo nepřijetí se oznamuje zveřejněním seznamu registračních čísel přijatých i nepřijatých dětí, a to na webových stránkách školy a informační vitríně u hlavního vchodu školy.

             

            • Lístky na KARNEVAL 5.4.2024

              Milí rodiče, vzhledem k obrovskému zájmu o karneval přidáváme 50 lístků do prodeje. Cena lístku 50 Kč, jde o lístky bez nároku na místo. Lístky lze od zítra koupit u paní sekretářky na 1. stupni. Všechna místa k sezení jsou vyprodaná.

              Děkujeme všem, kteří se podíleli na tombole. Do pátku 22.3. lze ještě nosit dary do tomboly.

            • VSTUPENKY NA POHÁDKOVÝ BÁL

              5.4.2024 od 17 do 20:30hod. proběhne 2. ročník KARNEVALU pro 1. stupeň. Lístky jsou v prodeji od 5.3. na sekretariátu 1. stupně. Cena lístků: 50 Kč za dítě platící SRPŠ + 50 Kč za jeden dospělý doprovod k dítěti, ostatní 130 Kč za jednu vstupenku. Sourozenci do 5 let bez nároku na místo zdarma. Program: děti roztančí růžový panter a jednorožec, dětské soutěže a dětská vystoupení naší školy, muzikál Popelka, bohatá tombola. Rodiče v maskách jsou vítáni, ale samozřejmě to není podmínkou. 🤗 Těšíme se na vás.