• Turistický den 5. den

          • Turistický kurz se blíží ke konci a síly dochází nejen dětem, ale i dospělým. Přesto i dnes jsme se vypravili nachodit ještě několik málo kilometrů a prozkoumat okolí. Mnoho skupin se věnovalo sporotovním aktivitám v areálu školy v přírodě. Někteří dokončili přípravy na zítřejší závěrečnou prezentaci kolektivních projektů a učili se společnou písničku. V tuto chvíli probíhá večerní program, který je rozdělen dle zájmu dětí. Někteří tancují, jiní vyrábí lapače snů, další malují na kamínky, nebo hrají oblíbený "pinčes", či hrají deskové hry. Venku je větrno, ale my jsme v bezpečí. Všichni si odnášíme spoustu zážitků a těšíme se na zítřejší příjezd domů.

          • Turistický kurz 3. den

          • Úterní dopoledne jsme strávili v areálu školy v přírodě kvůli dešti a děti pracovaly na projektech, které budou prezentovat v pátek dopoledne. Některé kolektivy zvládly i turnaj v "pinčesu" a zahrály si deskové hry. Po výborném obědě a někteří i poledním klidu jsme opět vyrazili do terénu. 6.A, 6.B, 6.C a 8.B odjely autobusem do Strakonic. Absolvovaly prohlídku hradu, centra města a někteří výstavu starých řemesel. Žáci si zde mohli vyzkoušet například hru na dudy. 7.A vyrazila pěšky k Žižkovu mostu a dál do Katovic, odkud se vrátili zpět do Hoštic autobusem. Třída 7.B věnovala čas sportovním hrám v areálu a procházce v jeho blízkosti. Skupina žáků 7.C zvládla 14km v rámci trasy k Žižkovu mostu a zpět. Třída 8.C navštívila v odpoledních hodinách muzeum vorařství a řeky Otavy. Večer jsme věnovali deskovým hrám a odpočinku. 

          • Turistický kurz 4. den

          • Středa 6.4. na turistickém kurzu je veselo, počasí nám přeje a celé dopoledne pracujeme na projektech a hrajeme sportovní hry - tenis, fotbal, badminton, ringo, přehazovanou, frisbee,... Někteří běhají a posilují. Po společném obědě má opět každá skupina jiný program. Někteří se vydávají na zříceninu Prácheň a skupiny se dělí dle zdatnosti - unavení jedou zpět autobusem, odolní a plní elánu zvládají cestu pěšky. Některé třídy navštěvují muzea v Horažďovicích, jiní se vydávají pozorovat čerstvě narozená telátka ve výběhu. Všichni si program užívají a večer probíhá diskotéka a mezitřídní turnaj v "pinčesu". 

          • Turistický kurz

          • 4.4.2022 Druhý den turistického kurzu ve Střelských Hošticích nám počasí opravdu přálo a všechny třídy mají za sebou spoustu zážitků i nachozených kilometrů. Dopoledne se jednotlivé třídní skupiny věnovaly sportovním i kreativním aktivitám v areálu školy v přírodě a jejím blízkém okolí a po dobrém obědě se všechny třídy vydaly na různá místa v okolí. 6.A a 7.B se vypravily na Žižkův most a zvládly 16 km, 8.C šla podobným směrem a těžkým terénem zvládla 12km. 6.B, 6.C, 7.C a 8.B absolvovaly výšlap do Horažďovic s návštěvou cukrárny. Celkově děti těchto tříd nachodily také přibližně 16 km. Třída 7.A zrealizovala výlet na zříceninu Prácheň. Část cesty se tato skupinka svezla vlakem a do Hoštic přišla pěšky. Jejich dnešní skóre je 15 km. Po dobré večeři a krátké pauze proběhla diskotéka, večer společenských her a turnaj v "ping pongu". V tuto chvíli je na školandě opravdu klid a všichni sbírají síly na další den, který bude opět v duchu her a turistiky. 

          • Turistický kurz zahájen

          • V neděli odpoledne dne 3.4.2022 jsme v počtu 126 žáků a 14 pedagogů II. stupně pohodově a s dobrou náladou odjeli do Střelských Hoštic na turistický kurz. Vzhledem k malému provozu na silnicích cesta netrvala vůbec dlouho. Všichni jsme se ubytovali a seznámili s prostředím luxusně vybaveného areálu místní školy v přírodě. Po společné večeři shlédly děti film a dospělí uskutečnili "válečnou poradu" a připravili první turistické plány na dnešní den. Počasí nám přeje, je sice mrazivo, ale slunečno. Fotografie doplníme v průběhu dne.

          • Světový den porozumění autismu - 2. duben

          • V rámci Světového dne porozumění autismu jsme se v žákovském parlamentu rozhodli zvýšit povědomí spolužáků o autismu netradičním způsobem. Připravili jsme nástěnku s informacemi a doporučením na filmy a seriál "Atypical", který mladé lidi nenásilnou formou seznamuje s životem autistického chlapce. Dále jsme využili faktu, že modrá je barvou autismu a vytvořili koláž. Posbírali jsme různé modré předměty a poskládali je do tvaru dvou propojených srdcí. 

            Srdce do sebe zapadají jako dva dílky puzzle. Autismus je vlastně taková skládanka různých projevů na první pohled normálně vypadajícího jedince. A právě proto, že autismus není na první pohled vidět, považujeme za důležité s ním své spolužáky seznámit, aby případně věděli jaké má příčíny a jak na takové chování reagovat.

          • Zápis do 1. třídy

          • Zápis do 1. ročníků pro školní rok 2022/2023 se uskuteční 5. 4. 2022 od 14:00 – 17:00 hodin v budově 1. stupně ve Školní ulici 9A. Letos se těšíme na osobní přítomnost dětí a jejich rodičů. Před samotným zápisem Vám je zpřístupněna celý měsíc elektronická přihláška.  Po vyplnění a odeslání elektronické přihlášky obdrží zákonný zástupce na svůj e-mail potvrzení.V přihlášce je nutné vyplnit všechny údaje, včetně zdravotního stavu dítěte, umístění do školní družiny, stravování ve školní jídelně i pokud budete požadovat odklad školní docházky či zařazení do přípravného ročníku.K samotnému zápisu přineste: rodný list dítěte, občanský průkaz zákonného zástupce a vytištěnou, podepsanou přihlášku. Pokud nemáte možnost tisku, vytiskneme přihlášku před zápisem, kde ji i podepíšete.Pokud zákonný zástupce bude požadovat odklad školní docházky, popřípadě přípravný ročník, vyplní elektronickou přihlášku a přinese vyplněnou žádost o odklad školní docházky popřípadě i  žádost o zařazení do přípravného ročníku. K tomuto je nutné dodat doporučení od Pedagogicko-psychologické poradny K. Vary/Speciálně pedagogického centra Stará Role a zároveň doporučení dětského lékaře/klinického psychologa. Doporučení je nutné škole dodat nejdéle do 31.5.2022.Těšíme se na nové žáčky!

          • Projekt "Domluvíme se"

          • Naše škola se zapojila do projektu „Domluvíme se“, pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Projekt je zaměřený na práci s pedagogickým sborem i s třídními skupinami žáků. V našem konkrétním případě jde o 6 setkání, neboli projektových dní pro pedagogy a 6 projektových dní pro všechny současné třídy II. stupně kromě 9. ročníků.

            V tuto chvíli jsme všichni absolvovali první část kurzu, které bylo zaměřeno na komunikaci a řešení problémů v rámci kolektivu. Projektové dny vedli zkušení lektoři a přizpůsobili vždy dynamiku aktivit konkrétní třídní skupině. Žáci naší školy byli lektory hodnoceni velmi kladně. Často zaznělo, že žáci umí dobře komunikovat a vyjadřovat své myšlenky a pocity. Lektoři ocenili výuku etické výchovy, dále kladně hodnotili klima školy.

            V následujících setkáních nás čeká i nadále téma komunikace a poté například kreativní hraní s komunikací či storytelling.

          • Karlovarský skřivánek

          • Žákyně naší školy se zúčastnily pěvecké soutěže Karlovarský skřivánek a byly úspěšné i přes velkou konkurenci.

            Karolínka Kučerová z 5.B postupuje do celostátního kola v kategorii A1 a Rebeka Hanzlíková ze 6.B bude taktéž reprezentovat školu v kategorii B. Velmi gratulujeme a děkujeme paní učitelce Lendělové za přípravu.

            Další velká gratulace patří mimo jiné žákyni naší 9.B Karin Wagnerové, která byla do soutěže přihlášena jako sólová zpěvačka ze Základní umělecké školy Antonína Dvořáka a obsadila 1. místo ve své kategorii.

        • Historie nás zajímá
          • Historie nás zajímá

          • Muzeum Karlovy Vary poskytlo naší škole širokou paletu besed a přednášek týkající se historie našeho města. V rámci projektu nás navštívil pan Svoboda, odborník na události roku 1938 v Karlových Varech, vystoupil s programem s názvem „Křišťálová noc“. Dozvěděli jsme se mnoho nových a velmi zajímavých informací, které nás obohatí v rámci výuky novodobé historie v hodinách dějepisu. Těšíme se na další setkání.

            Mgr. Lucie Haaková

          • "Valentýn ve škole"

          • Svátek sv. Valentýna přinesl příležitost k vytvoření společné školní koláže. Žáci žákovského parlamentu pod vedením Mgr. Lenky Kučerové připravili ráno u vstupu do budovy velké srdce a spoustu malých barevných srdíček, která příchozí žáci lepili na plochu srdce velkého. Tato aktivita vnesla mnoho úsměvů, radosti a příležitost začít den krásnou náladou. V průběhu dopoledne pak žákyně 9.C roznášely valentýnské vzkazy, které mohli žáci v průběhu posledních dní vkládat tajně do speciální valentýnske schránky.

            Děkujeme všem za hezkou atmosféru valentýnského dne.

        • Naše škola postupuje na republikové finále v šachu!
          • Naše škola postupuje na republikové finále v šachu!

          • Karlovarský kraj, konkrétně Šachový klub Spartak Chodov, 2.2.2022 uspořádal krajský přebor škol. Velký vliv na akci měl covid, který dal mnoha školám stopku bojovat za šachovnicí.

            Za naši školu vyjeli reprezentovat: Adam Rozlivek, Nikola Kůsová, Jan Sedrovič a Pavel Kojnok. Polovina hráčů našeho týmu ještě patří na I. stupeň, ale toho se naši mladí šachisté nezalekli a statečně bojovali v kategorii II. stupně. A že jim to šlo. Umístili se na krásném druhém místě, které jim zajistilo postup do republikového finále. S vítězem kategorie, Gymnáziem Sokolov – nižší stupeň, naši šachisté uhráli remízu.

            Všem čtyřem patří velká pochvala za skvělý výsledek a za vzornou reprezentaci naší školy. Velké díky patří i p. Sedrovičovi za pomoc s dopravou.

            Lenka Kůsová

          • Turistický den 5. den

            Turistický kurz se blíží ke konci a síly dochází nejen dětem, ale i dospělým. Přesto i dnes jsme se vypravili nachodit ještě několik málo kilometrů a prozkoumat okolí. Mnoho skupin se věnovalo sporotovním aktivitám v areálu školy v přírodě. Někteří dokončili přípravy na zítřejší závěrečnou prezentaci kolektivních projektů a učili se společnou písničku. V tuto chvíli probíhá večerní program, který je rozdělen dle zájmu dětí. Někteří tancují, jiní vyrábí lapače snů, další malují na kamínky, nebo hrají oblíbený "pinčes", či hrají deskové hry. Venku je větrno, ale my jsme v bezpečí. Všichni si odnášíme spoustu zážitků a těšíme se na zítřejší příjezd domů.

          • Turistický kurz 3. den

            Úterní dopoledne jsme strávili v areálu školy v přírodě kvůli dešti a děti pracovaly na projektech, které budou prezentovat v pátek dopoledne. Některé kolektivy zvládly i turnaj v "pinčesu" a zahrály si deskové hry. Po výborném obědě a někteří i poledním klidu jsme opět vyrazili do terénu. 6.A, 6.B, 6.C a 8.B odjely autobusem do Strakonic. Absolvovaly prohlídku hradu, centra města a někteří výstavu starých řemesel. Žáci si zde mohli vyzkoušet například hru na dudy. 7.A vyrazila pěšky k Žižkovu mostu a dál do Katovic, odkud se vrátili zpět do Hoštic autobusem. Třída 7.B věnovala čas sportovním hrám v areálu a procházce v jeho blízkosti. Skupina žáků 7.C zvládla 14km v rámci trasy k Žižkovu mostu a zpět. Třída 8.C navštívila v odpoledních hodinách muzeum vorařství a řeky Otavy. Večer jsme věnovali deskovým hrám a odpočinku.

          • Turistický kurz 4. den

            Středa 6.4. na turistickém kurzu je veselo, počasí nám přeje a celé dopoledne pracujeme na projektech a hrajeme sportovní hry - tenis, fotbal, badminton, ringo, přehazovanou, frisbee,... Někteří běhají a posilují. Po společném obědě má opět každá skupina jiný program. Někteří se vydávají na zříceninu Prácheň a skupiny se dělí dle zdatnosti - unavení jedou zpět autobusem, odolní a plní elánu zvládají cestu pěšky. Některé třídy navštěvují muzea v Horažďovicích, jiní se vydávají pozorovat čerstvě narozená telátka ve výběhu. Všichni si program užívají a večer probíhá diskotéka a mezitřídní turnaj v "pinčesu".

          • Turistický kurz

            4.4.2022 Druhý den turistického kurzu ve Střelských Hošticích nám počasí opravdu přálo a všechny třídy mají za sebou spoustu zážitků i nachozených kilometrů. Dopoledne se jednotlivé třídní skupiny věnovaly sportovním i kreativním aktivitám v areálu školy v přírodě a jejím blízkém okolí a po dobrém obědě se všechny třídy vydaly na různá místa v okolí. 6.A a 7.B se vypravily na Žižkův most a zvládly 16 km, 8.C šla podobným směrem a těžkým terénem zvládla 12km. 6.B, 6.C, 7.C a 8.B absolvovaly výšlap do Horažďovic s návštěvou cukrárny. Celkově děti těchto tříd nachodily také přibližně 16 km. Třída 7.A zrealizovala výlet na zříceninu Prácheň. Část cesty se tato skupinka svezla vlakem a do Hoštic přišla pěšky. Jejich dnešní skóre je 15 km. Po dobré večeři a krátké pauze proběhla diskotéka, večer společenských her a turnaj v "ping pongu". V tuto chvíli je na školandě opravdu klid a všichni sbír

          • Turistický kurz zahájen

            V neděli odpoledne dne 3.4.2022 jsme v počtu 126 žáků a 14 pedagogů II. stupně pohodově a s dobrou náladou odjeli do Střelských Hoštic na turistický kurz. Vzhledem k malému provozu na silnicích cesta netrvala vůbec dlouho. Všichni jsme se ubytovali a seznámili s prostředím luxusně vybaveného areálu místní školy v přírodě. Po společné večeři shlédly děti film a dospělí uskutečnili "válečnou poradu" a připravili první turistické plány na dnešní den. Počasí nám přeje, je sice mrazivo, ale slunečno. Fotografie doplníme v průběhu dne.

          • Světový den porozumění autismu - 2. duben

            V rámci Světového dne porozumění autismu jsme se v žákovském parlamentu rozhodli zvýšit povědomí spolužáků o autismu netradičním způsobem. Připravili jsme nástěnku s informacemi a doporučením na filmy a seriál "Atypical", který mladé lidi nenásilnou formou seznamuje s životem autistického chlapce. Dále jsme využili faktu, že modrá je barvou autismu a vytvořili koláž. Posbírali jsme různé modré předměty a poskládali je do tvaru dvou propojených srdcí.

          • Zápis do 1. třídy

            Zápis do 1. ročníků pro školní rok 2022/2023 se uskuteční 5. 4. 2022 od 14:00 – 17:00 hodin v budově 1. stupně ve Školní ulici 9A. Letos se těšíme na osobní přítomnost dětí a jejich rodičů. Před samotným zápisem Vám je zpřístupněna celý měsíc elektronická přihláška. Po vyplnění a odeslání elektronické přihlášky obdrží zákonný zástupce na svůj e-mail potvrzení.V přihlášce je nutné vyplnit všechny údaje, včetně zdravotního stavu dítěte, umístění do školní družiny, stravování ve školní jídelně i pokud budete požadovat odklad školní docházky či zařazení do přípravného ročníku.K samotnému zápisu přineste: rodný list dítěte, občanský průkaz zákonného zástupce a vytištěnou, podepsanou přihlášku. Pokud nemáte možnost tisku, vytiskneme přihlášku před zápisem, kde ji i podepíšete.Pokud zákonný zástupce bude požadovat odklad školní docházky, popřípadě přípravný ročník, vyplní elektronickou přihláš

          • Projekt "Domluvíme se"

            Naše škola se zapojila do projektu „Domluvíme se“, pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Projekt je zaměřený na práci s pedagogickým sborem i s třídními skupinami žáků. V našem konkrétním případě jde o 6 setkání, neboli projektových dní pro pedagogy a 6 projektových dní pro všechny současné třídy II. stupně kromě 9. ročníků.

          • Karlovarský skřivánek

            Žákyně naší školy se zúčastnily pěvecké soutěže Karlovarský skřivánek a byly úspěšné i přes velkou konkurenci.

            Karolínka Kučerová z 5.B postupuje do celostátního kola v kategorii A1 a Rebeka Hanzlíková ze 6.B bude taktéž reprezentovat školu v kategorii B. Velmi gratulujeme a děkujeme paní učitelce Lendělové za přípravu.

        • Historie nás zajímá
          • Historie nás zajímá

            Muzeum Karlovy Vary poskytlo naší škole širokou paletu besed a přednášek týkající se historie našeho města. V rámci projektu nás navštívil pan Svoboda, odborník na události roku 1938 v Karlových Varech, vystoupil s programem s názvem „Křišťálová noc“. Dozvěděli jsme se mnoho nových a velmi zajímavých informací, které nás obohatí v rámci výuky novodobé historie v hodinách dějepisu. Těšíme se na další setkání.

          • "Valentýn ve škole"

            Svátek sv. Valentýna přinesl příležitost k vytvoření společné školní koláže. Žáci žákovského parlamentu pod vedením Mgr. Lenky Kučerové připravili ráno u vstupu do budovy velké srdce a spoustu malých barevných srdíček, která příchozí žáci lepili na plochu srdce velkého. Tato aktivita vnesla mnoho úsměvů, radosti a příležitost začít den krásnou náladou. V průběhu dopoledne pak žákyně 9.C roznášely valentýnské vzkazy, které mohli žáci v průběhu posledních dní vkládat tajně do speciální valentýnske schránky.

        • Naše škola postupuje na republikové finále v šachu!
          • Naše škola postupuje na republikové finále v šachu!

            Karlovarský kraj, konkrétně Šachový klub Spartak Chodov, 2.2.2022 uspořádal krajský přebor škol. Velký vliv na akci měl covid, který dal mnoha školám stopku bojovat za šachovnicí.

            Za naši školu vyjeli reprezentovat: Adam Rozlivek, Nikola Kůsová, Jan Sedrovič a Pavel Kojnok. Polovina hráčů našeho týmu ještě patří na I. stupeň, ale toho se naši mladí šachisté nezalekli a statečně bojovali v kategorii II. stupně. A že jim to šlo. Umístili se na krásném druhém místě, které jim zajistilo postup do republikového finále. S vítězem kategorie, Gymnáziem Sokolov – nižší stupeň, naši šachisté uhráli remízu.