• Halloweenský den ve 4. A

          • V pondělí 31. 10. si děti, které chtěly, přinesly masky a ve skupinách se vrhly na plnění úkolů. Prokousaly se zábavnou češtinou i matematikou. Seznámily se se slovanskými božstvy i mýtickými bytostmi.

            Nebylo důležité, kdo vyhrál na body, ale radost z vykonané práce, která se zdařila. Moc jsme si tento nevšední den všichni užili!

                                                                                                                                                               tř. uč. Jitka Stryková

          • Halloween ve 4. C

          • Ve 4.C proběhl v pondělí 31.10. Halloweenský projektový den. Všechny strašidelné postavy se představovaly, poté jsme si připomněli vznik svátku, tradice, vyrobili jsme strašidélka a ponožkovou dýni, kterou jsme pak házeli na cíl a do dálky. Nezapomněli jsme ani na češtinu a matematiku. Odměnou všem byly výborné muffiny.

          • Podzimní tábor 7.ročníků

          • V době podzimních prázdnin někteří žáci 7.ročníků prožili dva hezké dny v rámci podzimního tábora. První den 26.10. jsme se podívali do Bečova, kde nás průvodkyně seznámila s historii zdejšího hradu a vyslechli jsme si příběh nálezu relikviáře sv.Maura. Na konci jsme měli možnost vyplnit pracovní listy, kde jsme si všichni ověřili, co nového jsme se dověděli.

            Druhý den 27.10. jsme odjeli vlakem do Horní Blatné. Zde jsme se společně vydali po naučné stezce, která nás zavedla k přírodní památce s názvem „Vlčí jámy“.  Poté jsme vystoupali na Blatenský vrch a ze zdejší rozhledny jsme se podívali do okolí. Cestou zpět jsme hledali houby a pokusili jsme se je pojmenovat.

            Podzimní tábor se všem moc líbil.

          • Halloween na 2. stupni

          • Pozvánka žákovského parlamentu na oslavu svátku Halloween:

            Kdy: 1.11.2022

            Co: soutěž tříd o nejlepší Halloweenskou masku.

            Soutěž probíhá během celé dopolední výuky. Vyhodnocení se bude konat ve 13:00 ve velké tělocvičně.

            Nejlepší 3 masky jednotlivců a třída s největším počtem masek budou oceněny.

          • Žákovský parlament

          • Od října školního roku 2022/2023 se začal scházet školní parlament, který se snaží zpříjemnit a zlepšit školní prostředí, pracovat s návrhy ostatních žáků ke změnám ve škole a pomáhat s organizací školních akcí.

            Předsedou žákovského parlamentu byl zvolen Adam Kučera, 9.C a v tuto chvíli jsou členy parlamentu zástupci všech tříd II. stupně.

            Jedním s cílů žákovského parlamentu II. stupně je i navázání spolupráce s žáky I. stupně, kde v letošním školním roce žákovský parlament také začíná svou činnost s novými členy.

          • Nově vzniklý spolek SRPŠ

          • Rádi bychom Vás informovali o založení spolku "Sdružení rodičů a přátel při ZŠ Karlovy Vary, Truhlářská 19".

            Předsedkyní spolku je Mgr. Martina Švecová

            Místopředsedkyní spolku je Mgr. Klára Hanková

            Pokladníkem a kontaktní osobou spolku je MUDr. Martina Procházková  martina.prochazkova@zstruhlarska.cz

             

            Při první schůzce spolku byl stanoven příspěvek pro školní rok 2022/2023 ve výši Kč 500,-, v případě dvou žáků ve škole Kč 750,-. Za každé další dítě je příspěvek navýšen o Kč 50,-. Hromadně bude zadán příkaz k platbě všem žákům (částku rodiče zasílají dle počtu dětí viz. informace výše)

             

            Informace k platbám:

            Účet: 2602337347/2010

            Variabilní symbol: číslo žáka

            Poznámka: jméno žáka/sourozenců

            Splatnost: 15.11.2022

             

            Další schůzka spolku s vedením školy a zástupci žákovského parlamentu proběhne 18.11.2022 v budově II. stupně ZŠ od 14h.

            O plánovaných aktivitách spolku budeme vždy informovat prostřednictvím EDUpage.

          • 4. A unikla!

          • Osvobodit se z uzamčené místnosti jen díky pozornosti a důvtipu se podařilo dětem ze 4. A, které se 19. 10. vypravily do Krajské knihovny na únikovou hru. Pomocí získaných indicií našly kód a zmocnily se klíče, který je dostal na svobodu. 

            Akce byla povedená a děti skvělé!

                                                                                                                                                       Jitka Stryková, tř. uč. 4. A

          • Putování 3. D s VARYBOU

          • Dnes se 3. D vydala na dobrodružnou výpravu s rybou VARYBOU. Žáky čekala cesta plná tajuplných zákoutí i nádherných výhledů. Při plnění úkolů se dozvěděli i spoustu nových informací z historie Karlových Varů. 

          • Přespolní běh 1. stupeň

          •  

             

            Vybraní žáci I. stupně se dnes zúčastnili okresního kola v přespolním běhu. Závod se konal v obtížných podmínkách lesního areálu v Drahovicích. I když naši žáci nestáli na stupních vítězů, všichni zaslouží velikou pochvalu za snahu, nasazení a fyzické vypětí. Děkuji za reprezentaci těmto žákům: 

            Vitvarová Anna 3. A, Plouharová Kateřina 3. C, Shorná Ela 3. D, Altmanová Veronika 4. C, Tamášová Soňa 4. A, Tomínová Emma 4. C, Vlnatý Denis 3. C, Záhořík Šimon 3. D, Neugebauer Ondřej 3. D, Volák Šimon 4.C, Musak Anton 5. B, Sopko Michal 5. C

                                                                                                                                                             Mgr. Alena Ženíšková

          • Letem Karlovým světem

          • Třídy 2. B a 3. D společně vyrazili na prohlídku hradu Loket. Prohlédli si sbírku zbraní, navštívili mučírnu a také vyšlápli 96 schodů na útočnou věž.  Od paní průvodkyně se dozvěděli o spojení Karla IV. s hradem Loket. A snad jako on se budou i naši žáci rádi vracet na loketský hrad.

          • Středověký bestiář

          • Ve středu 5.10. se třídy 7.A a 7.B podívaly do prostor kláštera v Teplé. Žáci navštívili jak reprezentativní prostory kláštera (slavnostní sál, jídelnu apod.), tak nahlédli i do podzemí. Ostatní prostory objevili během únikové hry s názvem „Středověký bestiář“ . Akce se dětem líbila.

          • 8. B hrála únikovou hru v Krajské knihovně

          • Třída 8. B se vydala navštívit Krajskou knihovnu v Karlových Varech. Naším záměrem bylo zahrát si únikovou hru nazvanou Strážce příběhů a zkusit během 60 minut opustit uzamčenou místnost s pomocí našich znalostí a důvtipu. Hra nás provedla dějem čtyř známých knih klasické literatury. V době, kdy hráli naši spolužáci, jsme se věnovali vybírání knížek z bohaté nabídky knihovny a jejich čtení a také hraní deskových her. Návštěva knihovny s únikovou hrou se nám velmi líbila a akce se vydařila. Mgr. Linda Hrochová

          • Koulelo se, koulelo

          • V pondělí 3. října vyrazili společně žáci z 3. A a 3. C do Bečovské botanické zahrady. Čekalo na nás nabité dopoledne s programem Koulelo se, koulelo. V útulném prostředí botanické zahrady nás lektoři seznámili s ovocnými stromy se zaměřením na jabloň domácí. Žáci si zdravě zamlsali, protože si společnými silami vyrobili vlastní jablečný mošt. Všichni jsme si odnesli cenné informace o zdravé výživě i ekologickém hospodaření, trochu si zacvičili, zazpívali a zatančili. Těšíme se na další návštěvu. 

                                                                                                                     Mgr. Petra Kratochvílová, Mgr. Hana Kučerová

          • Exkurze do Porcelánové školičky

          • První říjnové pondělí strávily třídy 3. B a 5. A příjemné dopoledne v Porcelánové školičce v Nové Roli. Pro páťáky to už byla druhá návštěva, přesto si rádi oživili své vzpomínky na výrobu talířů, hrníčků, misek. Opět si všichni odekorovali svůj vlastní hrneček či talířek. Poděkování patří paní lektorce, která se nám celou dobu plně věnovala.

          • Adaptační výjezd 6.B

          • V pondělí 3.10.2022 odjela téměř v plném počtu třída 6.B s třídním učitelem Mgr. Martinem Benešem na adaptační kurz na Boží Dar. Žáci během prvního dne zvládli mnoho aktivit, při kterých se učili spolupracovat a řešit problémové situace.

            I další den se žáci věnovali mnoha aktivitám venku na čerstvém vzduchu, zahráli si běhací piškvorky, učili se "morseovku", navštívili muzeum a horskou službu. 

            Dnešní den je věnován programu Komunikace a týmová spolupráce s lektorkou Jitkou Rozhoňovou.

          • "ZLATÁ HOREČKA IV.C"

          • Třída IV.C se pod vedením paní učitelky Růžičkové v rámci předmětu Člověk a jeho svět vydala do okolí Smolných Pecí. Jejich cílem se staly odvalové haldy bývalého lomu na křemen, který zde byl těžen pro výrobu porcelánu ve Staré Roli. Žáci měli za úkol hledat drahé minerály- růženíny a turmalíny. Některým zdatným hledačům se podařilo objevit i sběratelské kousky. Děti si nalezené kameny ponechaly na památku. Cestou zpět do školy žáci rozvíjeli svůj orientační smysl. Učili se číst v mapě a určovali světové strany podle přírodních jevů.

          • "Hurá na dřevo"

          • V úterý 27.9. nás navštívili v rámci předmětu Člověk a jeho svět lektoři z designové galerie SUPERMARKET WC. Z jejich edice jsme si vybrali projekt "Hurá na dřevo". Žáci čtvrtých ročníků se seznámili se slovem design, ukázali si co je umělecká galerie a co vše se dá tvořit v rámci užitého umění. Následně se učebnou začalo nést radostné klepání, jak se žáci s vervou chopili kladívek. Během chvilky už pod rukama začala vznikat vozítka, která se dotvořila všemi možnými materiály. Radost udělalo i to, že si žáci poté vozítka mohli odnést. Byl to krásný program a také,někdy se fantazii opravdu meze nekladou :)

          • Adaptační pobyt 6.C na Božím Daru

          • Týden na horách

            V pondělí odjela téměř v plném počtu třída 6.C pod vedením třídní učitelky Mgr. Jany Mohrmannové na adaptační pobyt na Boží Dar. Žáci během prvních dní zvládli mnoho her, při kterých se učili spolupráci, návštěvu Štoly č. 1 v Jáchymově a exkurzi na stanici horské služby. Ve středu absolvovali program "Komunikace a týmová spolupráce" s lektorkou Jitkou Rozhoňovou, která se školou spolupracovala již v minulém roce v rámci projektu "Domluvíme se". Čtvrtek je věnován venkovním aktivitám a večer čeká děti bojovka...a zítra spokojený návrat domů.

          • Příběhy našich sousedů

          • Již podesáté se v letošním školním roce zapojí žáci 9.ročníku naší školy do projektu organizace Post Bellum – Příběhy našich sousedů pod vedením Mgr. Světlany Ševčíkové.  A i tentokráte se pokusíme zmapovat zajímavý příběh někoho, kdo prožil svůj život v minulém století.

          • Halloweenský den ve 4. A

            V pondělí 31. 10. si děti, které chtěly, přinesly masky a ve skupinách se vrhly na plnění úkolů. Prokousaly se zábavnou češtinou i matematikou. Seznámily se se slovanskými božstvy i mýtickými bytostmi.

            Nebylo důležité, kdo vyhrál na body, ale radost z vykonané práce, která se zdařila. Moc jsme si tento nevšední den všichni užili!

          • Halloween ve 4. C

            Ve 4.C proběhl v pondělí 31.10. Halloweenský projektový den. Všechny strašidelné postavy se představovaly, poté jsme si připomněli vznik svátku, tradice, vyrobili jsme strašidélka a ponožkovou dýni, kterou jsme pak házeli na cíl a do dálky. Nezapomněli jsme ani na češtinu a matematiku. Odměnou všem byly výborné muffiny.

          • Podzimní tábor 7.ročníků

            V době podzimních prázdnin někteří žáci 7.ročníků prožili dva hezké dny v rámci podzimního tábora. První den 26.10. jsme se podívali do Bečova, kde nás průvodkyně seznámila s historii zdejšího hradu a vyslechli jsme si příběh nálezu relikviáře sv.Maura. Na konci jsme měli možnost vyplnit pracovní listy, kde jsme si všichni ověřili, co nového jsme se dověděli.

          • Halloween na 2. stupni

            Pozvánka žákovského parlamentu na oslavu svátku Halloween:

            Kdy: 1.11.2022

            Co: soutěž tříd o nejlepší Halloweenskou masku.

            Soutěž probíhá během celé dopolední výuky. Vyhodnocení se bude konat ve 13:00 ve velké tělocvičně.

            Nejlepší 3 masky jednotlivců a třída s největším počtem masek budou oceněny.

          • Žákovský parlament

            Od října školního roku 2022/2023 se začal scházet školní parlament, který se snaží zpříjemnit a zlepšit školní prostředí, pracovat s návrhy ostatních žáků ke změnám ve škole a pomáhat s organizací školních akcí.

            Předsedou žákovského parlamentu byl zvolen Adam Kučera, 9.C a v tuto chvíli jsou členy parlamentu zástupci všech tříd II. stupně.

          • Nově vzniklý spolek SRPŠ

            Rádi bychom Vás informovali o založení spolku "Sdružení rodičů a přátel při ZŠ Karlovy Vary, Truhlářská 19".

            Předsedkyní spolku je Mgr. Martina Švecová

            Místopředsedkyní spolku je Mgr. Klára Hanková

            Pokladníkem a kontaktní osobou spolku je MUDr. Martina Procházková martina.prochazkova@zstruhlarska.cz

          • 4. A unikla!

            Osvobodit se z uzamčené místnosti jen díky pozornosti a důvtipu se podařilo dětem ze 4. A, které se 19. 10. vypravily do Krajské knihovny na únikovou hru. Pomocí získaných indicií našly kód a zmocnily se klíče, který je dostal na svobodu.

            Akce byla povedená a děti skvělé!

            Jitka Stryková, tř. uč. 4. A

          • Přespolní běh 1. stupeň

            Vybraní žáci I. stupně se dnes zúčastnili okresního kola v přespolním běhu. Závod se konal v obtížných podmínkách lesního areálu v Drahovicích. I když naši žáci nestáli na stupních vítězů, všichni zaslouží velikou pochvalu za snahu, nasazení a fyzické vypětí. Děkuji za reprezentaci těmto žákům:

          • Letem Karlovým světem

            Třídy 2. B a 3. D společně vyrazili na prohlídku hradu Loket. Prohlédli si sbírku zbraní, navštívili mučírnu a také vyšlápli 96 schodů na útočnou věž. Od paní průvodkyně se dozvěděli o spojení Karla IV. s hradem Loket. A snad jako on se budou i naši žáci rádi vracet na loketský hrad.

          • Středověký bestiář

            Ve středu 5.10. se třídy 7.A a 7.B podívaly do prostor kláštera v Teplé. Žáci navštívili jak reprezentativní prostory kláštera (slavnostní sál, jídelnu apod.), tak nahlédli i do podzemí. Ostatní prostory objevili během únikové hry s názvem „Středověký bestiář“ . Akce se dětem líbila.

          • 8. B hrála únikovou hru v Krajské knihovně

            Třída 8. B se vydala navštívit Krajskou knihovnu v Karlových Varech. Naším záměrem bylo zahrát si únikovou hru nazvanou Strážce příběhů a zkusit během 60 minut opustit uzamčenou místnost s pomocí našich znalostí a důvtipu. Hra nás provedla dějem čtyř známých knih klasické literatury. V době, kdy hráli naši spolužáci, jsme se věnovali vybírání knížek z bohaté nabídky knihovny a jejich čtení a také hraní deskových her. Návštěva knihovny s únikovou hrou se nám velmi líbila a akce se vydařila. Mgr. Linda Hrochová

          • Koulelo se, koulelo

            V pondělí 3. října vyrazili společně žáci z 3. A a 3. C do Bečovské botanické zahrady. Čekalo na nás nabité dopoledne s programem Koulelo se, koulelo. V útulném prostředí botanické zahrady nás lektoři seznámili s ovocnými stromy se zaměřením na jabloň domácí. Žáci si zdravě zamlsali, protože si společnými silami vyrobili vlastní jablečný mošt. Všichni jsme si odnesli cenné informace o zdravé výživě i ekologickém hospodaření, trochu si zacvičili, zazpívali a zatančili. Těšíme se na další návštěvu.

          • Exkurze do Porcelánové školičky

            První říjnové pondělí strávily třídy 3. B a 5. A příjemné dopoledne v Porcelánové školičce v Nové Roli. Pro páťáky to už byla druhá návštěva, přesto si rádi oživili své vzpomínky na výrobu talířů, hrníčků, misek. Opět si všichni odekorovali svůj vlastní hrneček či talířek. Poděkování patří paní lektorce, která se nám celou dobu plně věnovala.

          • Adaptační výjezd 6.B

            V pondělí 3.10.2022 odjela téměř v plném počtu třída 6.B s třídním učitelem Mgr. Martinem Benešem na adaptační kurz na Boží Dar. Žáci během prvního dne zvládli mnoho aktivit, při kterých se učili spolupracovat a řešit problémové situace.

            I další den se žáci věnovali mnoha aktivitám venku na čerstvém vzduchu, zahráli si běhací piškvorky, učili se "morseovku", navštívili muzeum a horskou službu.

          • "ZLATÁ HOREČKA IV.C"

            Třída IV.C se pod vedením paní učitelky Růžičkové v rámci předmětu Člověk a jeho svět vydala do okolí Smolných Pecí. Jejich cílem se staly odvalové haldy bývalého lomu na křemen, který zde byl těžen pro výrobu porcelánu ve Staré Roli. Žáci měli za úkol hledat drahé minerály- růženíny a turmalíny. Některým zdatným hledačům se podařilo objevit i sběratelské kousky. Děti si nalezené kameny ponechaly na památku. Cestou zpět do školy žáci rozvíjeli svůj orientační smysl. Učili se číst v mapě a určovali světové strany podle přírodních jevů.

          • "Hurá na dřevo"

            V úterý 27.9. nás navštívili v rámci předmětu Člověk a jeho svět lektoři z designové galerie SUPERMARKET WC. Z jejich edice jsme si vybrali projekt "Hurá na dřevo". Žáci čtvrtých ročníků se seznámili se slovem design, ukázali si co je umělecká galerie a co vše se dá tvořit v rámci užitého umění. Následně se učebnou začalo nést radostné klepání, jak se žáci s vervou chopili kladívek. Během chvilky už pod rukama začala vznikat vozítka, která se dotvořila všemi možnými materiály. Radost udělalo i to, že si žáci poté vozítka mohli odnést. Byl to krásný program a také,někdy se fantazii opravdu meze nekladou :)

          • Adaptační pobyt 6.C na Božím Daru

            Týden na horách

            V pondělí odjela téměř v plném počtu třída 6.C pod vedením třídní učitelky Mgr. Jany Mohrmannové na adaptační pobyt na Boží Dar. Žáci během prvních dní zvládli mnoho her, při kterých se učili spolupráci, návštěvu Štoly č. 1 v Jáchymově a exkurzi na stanici horské služby. Ve středu absolvovali program "Komunikace a týmová spolupráce" s lektorkou Jitkou Rozhoňovou, která se školou spolupracovala již v minulém roce v rámci projektu "Domluvíme se". Čtvrtek je věnován venkovním aktivitám a večer čeká děti bojovka...a zítra spokojený návrat domů.

          • Příběhy našich sousedů

            Již podesáté se v letošním školním roce zapojí žáci 9.ročníku naší školy do projektu organizace Post Bellum – Příběhy našich sousedů pod vedením Mgr. Světlany Ševčíkové. A i tentokráte se pokusíme zmapovat zajímavý příběh někoho, kdo prožil svůj život v minulém století.