• Divadlo v ŠD!

          • Už ve středu 23.11. 2022 bude v naší družině od 14:00 hodin hostovat divadlo pro děti z Prahy. Zveme všechny děti na toto představení! Vstupné 60,- Kč.

          • 2. schůzka Žákovského parlamentu

          • Ve středu 16.11. se opět sešel Žákovský parlament 1. stupně, aby se domluvil na akcích, které budou součástí letošního adventního období na naší škole (v budově 1.stupně).

            Jsou to tyto akce: 

            1. Krabice od bot: jednotlivé třídy se domluvily, kolik krabic a pro jak staré děti společně připraví. Termín ukončení sběru dárků (krabic) je 30.11.Více informací na www.krabiceodbot.cz

            2. Možná přijde i Mikuláš - Projektový den tříd: 5.12. děti mohou přijít v maskách čerta, anděla, Mikuláše, vyučování bude probíhat podle domluvy s třídními vyučujícími. Do 0., 1. a 2. tříd přijdou Mikuláš s čertem a andělem.

            3. Vánoční čtení: členové Žákovského parlamentu budou v průběhu prosince číst dětem 1. a 2. tříd.

            4. Vánoční dílničky: každá třída se může zapojit do ozdobení vánočního stromu v přízemí naší školy vlastnoručně vyrobenými ozdobami v barvě bílé, červené nebo bílo-červené.

            5. Vánoční turnaj ve vybíjené: 4. a 5. třídy si mezi sebou zahrají o titul nejlepší třídy v ročníku ve vybíjené.

            6. Jedno překvapení je ještě v jednání:-)

            Přesné termíny upřesníme.

            Veškeré informace pro učitele a žáky jsou na nástěnce Žákovského parlamentu v přízemí školy, postupně sem přidáváme i termíny akcí.

                                                                                            Hezké dny přejí paní učitelka M. Frantová a B. Skalická

          • Nová informatika

          • Od září tohoto školního roku probíhá výuka informatiky inovativně. V  šestých ročnících žáci zábavnou a akční formou získávají dovednosti a zkušenosti v oblastech kódování a šifrování. Sedmáci se věnují v informatice souřadnicím a orientaci v prostoru, osmé ročníky řeší funkce a podmínky, deváťáci  pracují s událostmi a složenými podmínkami.

          • SRPŠ děkuje rodičům

          • Sdružení rodičů a přátel školy děkuje všem rodičům, kteří již zaplatili poplatek za členství ve sdružení a děkujeme i těm, kteří ho teprve budou posílat. Dne 18.11. proběhla schůzka SRPŠ s vedením školy a s žákovským parlamentem. Diskutovalo se o akcích, které by škola ráda uskutečnila za naší podpory. 

               SRPŠ také aktivně  navrhlo několik aktivit pro naše děti napříč ročníky. Na podnět SRPŠ se uskuteční akce na prvním stupni s názvem Možná přijde i Mikuláš. S organizací pomůžou i děti z druhého stupně.

                Na návrh SRPŠ vzniká i celoškolní projekt Dopis kamarádovi, který byl pozitivně kvitován jak ze strany vedení školy tak ze stran žákovského parlamentu. O podrobnostech této připravované akce ještě uslyšíte.  

               Chystá se i vánoční setkání, kde se aktivně SRPŠ zapojí. 

               V plánu máme též zaplatit dětem zajímavé kurzy a přednášky, které by se bez naší podpory neuskutečnily.

               Žádost ze strany školy a žáků padla i na nové ping pongové stoly pro děti, stávající již mají odslouženo. 

              Koncem října SRPŠ podalo žádost o dotaci na lyžařský výcvik, tak si držme palce ať nám to klapne a ušetříme rodičům aspoň nějakou tu korunu vynaloženou na lyžák pro své děti.

               O veškerých aktivitách sdružení budete informováni na stránkách školy. Další schůzka SRPŠ s vedením školy a žákovským parlamentem proběhne 12.1.2023 ve 14 hodin na 2.stupni naší základní školy. Všichni rodiče jsou vítáni, přijďte se aktivně zapojit. 

            Za SRPŠ MUDr. Martina Procházková, Mgr. Martina Švecová, Mgr. Kateřina Hanková

          • "Podzim v družině"

          • Každé roční období je v naší školní družině oblíbené, ale podzim je asi nejoblíbenější! Vracíme se do školy, znovu vidíme své kamarády po dlouhých prázdninách a nové poznáváme. A když se k tomu vydaří podzimní počasí, usměje se na nás sluníčko, je o zábavu na vycházkách postaráno! Těch změn na obloze, mráčků a mraků, krásně zbarveného listí všech možných tvarů, těch různých barevných plodů na keřích... a z přírodnin se dá vykouzlit spousta obrázků, a to i venku. Ty naše lesní strašidýlka dělala radost i náhodným kolemjdoucím. A co jsme ještě venku dělali? Hráli hry, poznávali druhy stromů a přiřazovali k nim listy, zkoumali plody na keřích a určovali je. Pozorovali ptáčky a počítali ptačí budky. Šípky jsme si nasbírali také do družina. Až bude zima, uvaříme si z nich lahodný čaj. Víte, že ze šípků se vaří i marmeláda? 

          • "Pískování ve školní družině"

          • Od poloviny října za námi pravidelně každý den docházela "paní Písková" se svými tvořivými obrázky z písku. Postupně navštívila každé oddělení a opět měla pro nás připravené nové vzory mandel i obrázků. Jako každý rok jsme se nemohli dočkat až příjde právě k nám, do našeho oddělení, a my budeme moci vytvořit ten nejkrásnější, nejzajímavější, největší obrázek. Poslední dva termíny pískování přišli do školy také maminky, tatínkové, babičky nebo starší sourozenci, aby si společně s námi vyzkoušeli také tuto úžasnou výtvarnou techniku. Pískování prostě baví malé děti i velké dospěláky. Moc se těšíme na další takové tvoření u nás v družině. Děkujeme paní Libušce "Pískové"!

          • Sportujeme, závodíme, hrajeme si ve školní družině!

          • Ve školní družině se stále něco děje. Využíváme posledních krásných dnů a sportujeme na školním hřišti, kde pro mladší spolužáky připravili čtvrťáci spoustu záludných sportovních disciplín. Soupeřilo se v chytání ryb, házelo na cíl, skákalo do dálky, střílelo do branky, skákalo a přeskakovalo, odhadovala se vzdálenost, běhalo na čas...Zvítězil každý kdo překonal svůj strach a vyzkoušel si některou z disciplín. A odměna? Ta byla, jak jinak, sladká.  

          • Výchovný koncert I. a II. stupně

          • Dne 9.11.2022 proběhl pro žáky školy výchovný koncert v Lidovém domě ve Staré Roli. Žáci přípravné třídy a prvního stupně si připomněli filmové melodie v podání skupiny Miroslava Dlouhého "MD COMPANY".

            Žáci spontánně reagovali, zpívali a tančili. Koncert všchny obohatil a velmi se líbil.

            Pro žáky II. stupně si skupina připravila koncert Bohemian Rhapsody Life, který žáky rozezpíval i rozpohyboval.

            Mnozí se dozvěděli nové informace o hudební skupině Queen.

          • Pišqworky

          • Ve čtvrtek se zúčastnili žáci, kteří úspěšně prošli školním kolem piškvorek, oblastního kola. Vytvořili tříčlenná družstva a bojovali o postup do krajského kola. Nejlépe si vedlo družstvo deváťáků. Ondra Havel z 9.C, Kuba Dvořák z 9.C a Míra Naď z 9.B se umístili na 2. místě a postoupili do dalšího kola. Gratulujeme!

          • Exkurze 9.B

          • Třída 9.B se vypravila do Ostrova nad Ohří, kde je čekal bohatý program. Procházkou zámeckým parkem se přesunuli do Ekocentra, prohlédli minizoo a zúčastnili se zajímavého výukového programu na téma "Rozmnožování". 

            Později se žáci přesunuli do historického centra Ostrova, na Starou radnici. Zúčastnili se autorské komentované prohlídky obrazů a použitých technik, Mgr. Štěpánky Frousové, vyučující výtvarné výchovy na II. stupni. Zpestřením výkladu se stala imaginární aukce obrazu. 

            Exkurze vhodně doplnila výuku.

          • Kontakty

          • Zrušili jsme pevné telefonní linky. Nyní používáme pouze mobilní telefony. 

          • Halloween v matematice

          • V úterý 2.11. a ve středu 3.11. proběhla halloweenská hra v matematice 7. tříd.

            Bylo připraveno 6 stanovišť s různými příklady - početní operace se zlomky, další dvě stanoviště s postupy a výsledky příkladů.

            Za každý správný výsledek jsme získali "ježibabu", za složitější příklad hned dvě. Každému žákovi ve třídě se toto líbilo a shodli jsme se na tom, že bychom matematiku touto formou chtěli častěji. Všichni vše lépe pochopili, naučili se psát postupy a také měli motivaci počítat rychle a s přesností. Učili jsme se pracovat s chybou a sami si ji opravit.

            Kateřina Kročáková, 7.C

          • Ohlédnutí za Halloweenem v ŠD

          • K Halloweenu kromě oblékání se do strašidelných kostýmů patří vyřezávání dýní. V naší družině se tento zvyk stal již tradicí, a proto nemohl chybět ani tento rok. Do oddělení k paní Matysové dorazila spousta rodičů se svými dětmi, aby z obyčejných dýní všech tvarů a barev vykouzili tu nejvíce strašidelnou. Nechyběla ani sladká odměna za náročnou práci, radost ze společného tvoření, povídání, smích a na závěr fotografování u strašidelného hradu. Která dýně vyhrála? Všechny byly úžasné! Tak zase za rok! 

          • Vzpoura úrazům

          •  

            rojekt VZP pro žáky 8. ročníků

            Dne 8. 11. se žáci osmých ročníků naší školy zúčastnili besedy v rámci programu "Vzpoura úrazům". Tři handicapovaní lektoři nám vyprávěli své osobní příběhy. Žáci se dozvěděli, jaké to je, žít s invalidním vozíkem a co všechno se v životě člověka úrazem změní. Lektoři také odpovídali na dotazy dětí, které se ptaly na detaily života na vozíku, na možnosti sportovního uplatnění a také, jak se úrazům pokud možno vyhnout. Beseda byla velmi zajímavá a žáci si odnesli ponaučení, že i přestože ne všem úrazům se dá předejít, tak opatrnost je rozhodně namístě.

          • Úspěšný řešitel logické olympiády

          • V pátek 4.11. proběhlo v Krajské knihovně v Karlových Varech krajské kolo logické olympiády. Zúčastnilo se ho 36 okresních finalistů z celého Karlovarského kraje. Naši školu zastupoval Roman Verbiy z 5.C, který se s plným počtem bodů stal nejúspěšnějším řešitelem a postupuje do republikového finále. To se uskuteční 28.11. v Praze v prostorách Poslanecké sněmovny.

            Gratulujeme k postupu a děkujeme za skvělou reprezentaci školy.

          • 9. ročník na exkurzi v Bečově nad Teplou

          • Relikviář pro každého

            Ve čtvrtek 3.11.2022 se žáci devátých tříd vydali po stopách Relikviáře svatého Maura v Bečově nad Teplou. Programem "Relikviář pro každého" je provázela velmi zkušená průvodkyně a žáci v průběhu prohlídky rekapitulovali získané vědomosti díky připravenému pracovnímu listu. Kromě prohlídky kaple a expozice relikviáře prošli žáci také venkovní stezku kolem hradu, nastudovali informace o hradu díky informačním panelům a vyzkoušeli si v zahradách chůzi na chůdách. Program byl podpořen krajským dotačním programem, žáci čerpali zvýhodněné vstupné a dopravu zdarma.

          • 4. C v Porcelánové školičce

          • Žáci 4. C byli v pátek 4.11. na exkurzi v Porcelánové školičce v Nové Roli. Podívali se do výroby porcelánu a jeho zdobení. Také si mohli ozdobit porcelánový výrobek potiskem podle své fantazie. Všem se moc líbilo. Velmi nadšená byla také paní učitelka i paní asistentka. Počasí sice moc nepřálo, ale i tak zvládli všichni téměř 7 km zpátky pěšky. Bylo to moc pěkné dopoledne.

          • Školní kolo Pythagoriády

          • Minulý týden se zúčastnili přihlášení žáci druhého stupně školního kola matematické soutěže Pythagoriáda. Úspěšnými řešiteli se stali Daniel Guha z 6.c a Ondřej Havel z 9.C, kteří postupují do okresního kola. Blahopřejeme!

          • Žákovský parlament I. stupně

          • Ve středu 2.11. poprvé proběhlo setkání Žákovského parlamentu I. stupně. Členové Žákovského parlamentu se spolu seznámili a pohovořili o činnosti, smyslu a cílech jeho fungování. Budeme se těšit na vzájemnou spolupráci nejen v rámci Žákovského parlamentu, ale i s Žákovským parlamentem II. stupně a v neposlední řadě doufáme, že se bude Žákovskému parlamentu dařit a přispěje pozitivně k fungování naší školy.

                                                                                                                    Paní učitelky M. Frantová a B. Skalická

          • Halloweenský den 4.B

          • Dne 31.10. u nás probíhalo vyučování v duchu Halloweenu. Žáci představili své masky a řekli nám něco o sobě. Také si vypracovali pracovní list, který měl tématiku Halloweenu.Za doprovodu tajemné hudby žáci vyprávěli svůj strašidelný příběh.Na konci dne dostali žáci sladkou odměnu v podobě prstů.Byl to pro nás velmi zábavný a příjemný den!

          • Nová informatika

            Od září tohoto školního roku probíhá výuka informatiky inovativně. V šestých ročnících žáci zábavnou a akční formou získávají dovednosti a zkušenosti v oblastech kódování a šifrování. Sedmáci se věnují v informatice souřadnicím a orientaci v prostoru, osmé ročníky řeší funkce a podmínky, deváťáci pracují s událostmi a složenými podmínkami.

          • SRPŠ děkuje rodičům

            Sdružení rodičů a přátel školy děkuje všem rodičům, kteří již zaplatili poplatek za členství ve sdružení a děkujeme i těm, kteří ho teprve budou posílat. Dne 18.11. proběhla schůzka SRPŠ s vedením školy a s žákovským parlamentem. Diskutovalo se o akcích, které by škola ráda uskutečnila za naší podpory.

          • "Podzim v družině"

            Každé roční období je v naší školní družině oblíbené, ale podzim je asi nejoblíbenější! Vracíme se do školy, znovu vidíme své kamarády po dlouhých prázdninách a nové poznáváme. A když se k tomu vydaří podzimní počasí, usměje se na nás sluníčko, je o zábavu na vycházkách postaráno! Těch změn na obloze, mráčků a mraků, krásně zbarveného listí všech možných tvarů, těch různých barevných plodů na keřích... a z přírodnin se dá vykouzlit spousta obrázků, a to i venku. Ty naše lesní strašidýlka dělala radost i náhodným kolemjdoucím. A co jsme ještě venku dělali? Hráli hry, poznávali druhy stromů a přiřazovali k nim listy, zkoumali plody na keřích a určovali je. Pozorovali ptáčky a počítali ptačí budky. Šípky jsme si nasbírali také do družina. Až bude zima, uvaříme si z nich lahodný čaj. Víte, že ze šípků se vaří i marmeláda?

          • "Pískování ve školní družině"

            Od poloviny října za námi pravidelně každý den docházela "paní Písková" se svými tvořivými obrázky z písku. Postupně navštívila každé oddělení a opět měla pro nás připravené nové vzory mandel i obrázků. Jako každý rok jsme se nemohli dočkat až příjde právě k nám, do našeho oddělení, a my budeme moci vytvořit ten nejkrásnější, nejzajímavější, největší obrázek. Poslední dva termíny pískování přišli do školy také maminky, tatínkové, babičky nebo starší sourozenci, aby si společně s námi vyzkoušeli také tuto úžasnou výtvarnou techniku. Pískování prostě baví malé děti i velké dospěláky. Moc se těšíme na další takové tvoření u nás v družině. Děkujeme paní Libušce "Pískové"!

          • Výchovný koncert I. a II. stupně

            Dne 9.11.2022 proběhl pro žáky školy výchovný koncert v Lidovém domě ve Staré Roli. Žáci přípravné třídy a prvního stupně si připomněli filmové melodie v podání skupiny Miroslava Dlouhého "MD COMPANY".

            Žáci spontánně reagovali, zpívali a tančili. Koncert všchny obohatil a velmi se líbil.

            Pro žáky II. stupně si skupina připravila koncert Bohemian Rhapsody Life, který žáky rozezpíval i rozpohyboval.

          • Pišqworky

            Ve čtvrtek se zúčastnili žáci, kteří úspěšně prošli školním kolem piškvorek, oblastního kola. Vytvořili tříčlenná družstva a bojovali o postup do krajského kola. Nejlépe si vedlo družstvo deváťáků. Ondra Havel z 9.C, Kuba Dvořák z 9.C a Míra Naď z 9.B se umístili na 2. místě a postoupili do dalšího kola. Gratulujeme!

          • Exkurze 9.B

            Třída 9.B se vypravila do Ostrova nad Ohří, kde je čekal bohatý program. Procházkou zámeckým parkem se přesunuli do Ekocentra, prohlédli minizoo a zúčastnili se zajímavého výukového programu na téma "Rozmnožování".

            Později se žáci přesunuli do historického centra Ostrova, na Starou radnici. Zúčastnili se autorské komentované prohlídky obrazů a použitých technik, Mgr. Štěpánky Frousové, vyučující výtvarné výchovy na II. stupni. Zpestřením výkladu se stala imaginární aukce obrazu.

          • Halloween v matematice

            V úterý 2.11. a ve středu 3.11. proběhla halloweenská hra v matematice 7. tříd.

            Bylo připraveno 6 stanovišť s různými příklady - početní operace se zlomky, další dvě stanoviště s postupy a výsledky příkladů.

            Za každý správný výsledek jsme získali "ježibabu", za složitější příklad hned dvě. Každému žákovi ve třídě se toto líbilo a shodli jsme se na tom, že bychom matematiku touto formou chtěli častěji. Všichni vše lépe pochopili, naučili se psát postupy a také měli motivaci počítat rychle a s přesností. Učili jsme se pracovat s chybou a sami si ji opravit.

          • Ohlédnutí za Halloweenem v ŠD

            K Halloweenu kromě oblékání se do strašidelných kostýmů patří vyřezávání dýní. V naší družině se tento zvyk stal již tradicí, a proto nemohl chybět ani tento rok. Do oddělení k paní Matysové dorazila spousta rodičů se svými dětmi, aby z obyčejných dýní všech tvarů a barev vykouzili tu nejvíce strašidelnou. Nechyběla ani sladká odměna za náročnou práci, radost ze společného tvoření, povídání, smích a na závěr fotografování u strašidelného hradu. Která dýně vyhrála? Všechny byly úžasné! Tak zase za rok!

          • Vzpoura úrazům

            rojekt VZP pro žáky 8. ročníků

            Dne 8. 11. se žáci osmých ročníků naší školy zúčastnili besedy v rámci programu "Vzpoura úrazům". Tři handicapovaní lektoři nám vyprávěli své osobní příběhy. Žáci se dozvěděli, jaké to je, žít s invalidním vozíkem a co všechno se v životě člověka úrazem změní. Lektoři také odpovídali na dotazy dětí, které se ptaly na detaily života na vozíku, na možnosti sportovního uplatnění a také, jak se úrazům pokud možno vyhnout. Beseda byla velmi zajímavá a žáci si odnesli ponaučení, že i přestože ne všem úrazům se dá předejít, tak opatrnost je rozhodně namístě.

          • Úspěšný řešitel logické olympiády

            V pátek 4.11. proběhlo v Krajské knihovně v Karlových Varech krajské kolo logické olympiády. Zúčastnilo se ho 36 okresních finalistů z celého Karlovarského kraje. Naši školu zastupoval Roman Verbiy z 5.C, který se s plným počtem bodů stal nejúspěšnějším řešitelem a postupuje do republikového finále. To se uskuteční 28.11. v Praze v prostorách Poslanecké sněmovny.

          • 9. ročník na exkurzi v Bečově nad Teplou

            Relikviář pro každého

            Ve čtvrtek 3.11.2022 se žáci devátých tříd vydali po stopách Relikviáře svatého Maura v Bečově nad Teplou. Programem "Relikviář pro každého" je provázela velmi zkušená průvodkyně a žáci v průběhu prohlídky rekapitulovali získané vědomosti díky připravenému pracovnímu listu. Kromě prohlídky kaple a expozice relikviáře prošli žáci také venkovní stezku kolem hradu, nastudovali informace o hradu díky informačním panelům a vyzkoušeli si v zahradách chůzi na chůdách. Program byl podpořen krajským dotačním programem, žáci čerpali zvýhodněné vstupné a dopravu zdarma.

          • 4. C v Porcelánové školičce

            Žáci 4. C byli v pátek 4.11. na exkurzi v Porcelánové školičce v Nové Roli. Podívali se do výroby porcelánu a jeho zdobení. Také si mohli ozdobit porcelánový výrobek potiskem podle své fantazie. Všem se moc líbilo. Velmi nadšená byla také paní učitelka i paní asistentka. Počasí sice moc nepřálo, ale i tak zvládli všichni téměř 7 km zpátky pěšky. Bylo to moc pěkné dopoledne.

          • Žákovský parlament I. stupně

            Ve středu 2.11. poprvé proběhlo setkání Žákovského parlamentu I. stupně. Členové Žákovského parlamentu se spolu seznámili a pohovořili o činnosti, smyslu a cílech jeho fungování. Budeme se těšit na vzájemnou spolupráci nejen v rámci Žákovského parlamentu, ale i s Žákovským parlamentem II. stupně a v neposlední řadě doufáme, že se bude Žákovskému parlamentu dařit a přispěje pozitivně k fungování naší školy.

          • Halloweenský den 4.B

            Dne 31.10. u nás probíhalo vyučování v duchu Halloweenu. Žáci představili své masky a řekli nám něco o sobě. Také si vypracovali pracovní list, který měl tématiku Halloweenu.Za doprovodu tajemné hudby žáci vyprávěli svůj strašidelný příběh.Na konci dne dostali žáci sladkou odměnu v podobě prstů.Byl to pro nás velmi zábavný a příjemný den!