• Provoz ŠD v době ředitelského volna!

          • V době ředitelského volna 20.- 22. 12.2022 bude v případě zájmu pro žáky školní družiny v provozu JEDNO oddělení ŠD v přízemí budovy ZŠ Školní od 7:30 h do 16:00 h. 

            Děti budou moci ráno v tyto dny do ŠD přicházet vždy od 7:30 a do 8:00 h, a vyzvednout si je bude možné v časech od 12:00 do 13:00 h nebo od 15:00 do 16:00 h, popř. může dítě v tyto určené časy odcházet po domluvě samo.

            Dopoledne se budou děti věnovat doučování, odpoledne za příznivého počasí vycházkám nebo didaktickým hrám v oddělení.

            Školní jídelna v tyto dny nevaří a bude nutné dát dětem dostatečně velkou svačinu, která nebude vyžadovat ohřev.

            Potvrzení Vášeho ZÁVAZNÉHO zájmu o ŠD v době ředitelského volna je nutné nahlásit do 15.12. 2022! 

            Další bližší informace získáte u svých vychovatelů.

            Děkujeme

          • Den s florbalem

          • Žáci 3. - 5. tříd si vyzkoušeli florbalový trénink pod vedením zkušených trenérů z karlovarského florbalového týmu, který hraje nejvyšší ligu.  Po celou dobu byli všichni žáci zapáleni do tréninku, ani chvilku se nenudili. 

            Veškeré informace o karlovarském florbalu naleznete na www.florbalVary.cz

          • Vánoční tvoření v Krajské knihovně

          • Žáci 5.A strávili velmi příjemné dopoledne v krajské knihovně. Vytvořili si vánoční dekoraci z připraveného materiálu- svůj vánoční stromeček, nebáli se ani práce s tavnou pistolí. Protože byli šikovní, seznámila je paní knihovnice s knihou Vánoční příběh.Velmi děkujeme, všem dětem se zde velmi líbilo.

          • Čertovský rej v ŠD

          • Pro všechny čertíky, andílky i Mikuláše dnes školní družina připravila zábavné sportovní odpoledne. Soutěže byly jak jinak než, po čertech záludné a andělsky zábavné. Důležité pro čertovské i andělské řemeslo. A všichni i vychovatelé měli masku! A co se vlastně v družině dělo? Házelo se kopytem do koše, hledala se andělská peříčka, stavel se komín ke kotli, nosilo se uhlí do pece, hledala se nejrychlejší cesta do nebíčka, sbíraly se hříšné duše, skládal se roztrhaný pergament s temnými hříchy, a mnoho dalších. Dnešní odpoledne jsme si prostě všichni náramně užili a nechyběla ani sladká odměna za zvládnutí alespoň některých soutěží. Na nás si čerti prostě nepříjdou! 

          • Mimořádný úspěch naší žákyně v šachu

          • ZŠ Truhlářská má Mistryni EU v kategorii D10 a Mistryni České republiky v rapid šachu v kategorii D10

            Nikola Kůsová, žákyně ze 4.B, je čerstvou mistryní EU a mistryní České republiky v rapid šachu.

            V úterý 30. srpna 2022 vyvrcholily v Peci pod Sněžkou boje o vítězství na Mistrovství Evropské unie mládeže do 14 let. Zlatou medaili získala pro Českou republiku Nikola Kůsová a to v kategorii dívek do 10 let.

            Druhý zářijový víkend, 10. - 11. září 2022, proběhlo v Harrachově MČR mládeže 2022 v rapid šachu. Nikolka se stala pro náš kraj historicky první mistryní ČR v rapid šachu. V sobotu uhrála 6 bodů ze 6, v neděli přidala 2 body ze tří a za svoji famózní jízdu si právem zasloužila titul mistryně České republiky.

            V sobotu 5. listopadu 2022 odletěla Nikolka společně s dalšími 14 reprezentanty na šachové ME mládeže do 16 let. Od 6.11.2022 probíhalo každý den od 15:00 kolo, kdy Nikolka změřila síly s hráčkami Ukrajiny, Turecka, Ruska, které hrály pod hlavičkou FIDE, Litvy a také Lotyšska. Nikolka se umístila na krásném 24.místě. Uhrála 5 bodů, což bylo jejím cílem. Její vystoupení bylo jedno z nejlepších z celé výpravy. Trenér, velmistr Pavel Šimáček, byl s jejím výkonem spokojen.

            Nikolka byla za své úspěchy pozvána i do České televize, kde 24.11.2022 měla živé vystoupení v pořadu Události, komentáře na ČT24. Její televizní vystoupení bylo velmi povedené a za své vystoupení dostala pochvalu od předsedy Šachového svazu České republiky, velmistra Martina Petra.

          • "Čisté ruce"

          • I tak zdánlivě banální věc jako je mytí rukou, je pro zdraví nás všech zásadní. Třetí třídy absolvovaly kurz správné hygieny rukou prezentovanou Karlovarskou krajskou nemocnicí. 

            Žáci nejdříve vyslechli přednášku o mytí a dezinfekci rukou. A díky speciální UV lampě si ověřili kvalitu umytí rukou. Děkujeme za předání cenných informací.

             

          • Adventní tvoření ve školní družině!

          • V naší družině se stále něco děje! S chladným počasím jsme více v odděleních, kde si společně zdobíme našimi výtvory a obrázky nástěnky, chodby, okna... Moc už se těšíme na čertíky, anděly a Mikuláše, ale úplně nejvíce se těšíme na Ježíška. Pro naše maminky, tatínky i babičky vyrábíme pro radost dárečky. Jak se nám povedli? To uvidíte přece až pod stromečkem! 

          • Čertovský rej ve školní družině!

          • V pondělí 5.12. od 14:00 do 15:00 h se bude v naší školní družině sportovat, soutěžit, řešit záhady i tancovat. A to vše pouze v maskách čertů, andělů nebo Mikulášů. Tak si nezapomeňte včas připravit masky, ale prosíme jenom ne ty obličejové gumové!

            Budeme se na vás moc těšit.

            Vaši vychovatelé 

          • Advent v přípravných třídách

          • Letošní předvánoční čas zahájily přípravné třídy tradiční adventní spirálou. K této příležitosti si děti ve škole vyrobily vlastní lucerničky. Za přípravné třídy Lenka Krajsová a Lucie Novotná

          • SPŠ Ostrov

          • Projektový den "Technika je zábava"

            Dnes se vybraní žáci 9. ročníků zúčastnili projektového dne na SPŠ Ostrov s názvem Technika je zábava. Vyzkoušeli si, co je předmětem studia oboru Elektro a Strojírenství. Společně se studenty 3. ročníku zapojovali elektrický obvod s diodami a se studenty z oboru strojírenství programovali součástky do výroby. Akce se všem líbila.

          • Pišqworky

          • ​​​krajské kolo soutěže

            Logické klání Pišqworky pokračovalo krajským kolem dne 23.11.2022. Náš nejlepší tým žáků 9. ročníků (Jakub Dvořák, Ondřej Havel, Miroslav Naď) postoupil z okresního kola. Chlapci reprezentovali školu a mezi 10 týmy obsadili krásné 3. místo. 

          • V Muzeu s permoníkem Pepíkem

          • Středeční dopoledne strávily třídy 2. B a 3. D v sokolovském Muzeu. Pro některé žáky to byla první návštěva muzea. Žáci prošli celkem 13 místností, ve kterých díky paní průvodkyni poznávali dřívější život. Seznámili se také s různými časovými obdobími. Obě třídy také navštívily interaktivní výstavu "Vnímám, i když nevidím", kde musely zapojit i jiné smysly. Všichni si to moc užili.

          • Divadlo v ŠD

          • Dnes k nám do školní družiny dorazilo divadlo z Prahy, Honza Krejčí, s pohádkovým vyprávěním "První slovo platí, druhé leze z gatí", na které jsme se moc těšili. Hned od samého začátku představení jsme byli vtaženi do děje. Cvičili jsme, protahovali se, zpívali písničky, napodobovali různá povolání a náramně se bavili! Od smíchu nás boleli všechny břišní svaly. Hodina utekla jako voda a my se nechtěli vůbec loučit. Dostali jsme však na konci představení na památku CD i DVD, takže si můžeme kdykoliv v družině zase zazpívat písničku, která se nám dnes nejvíce líbila. 

          • První příprava na Vánoce  - tvorba adventních věnců.

          • Na prvním stupni, v rámci kroužku Výtvarný ateliér, proběhl workshop zaměřený na výrobu adventních věnců. Výsledkem byla nádherná tradiční ozdoba, která by neměla chybět na každé vánoční tabuli. Tímto moc děkuji dětem i rodičům za příjemně strávenou chvilku a za štědré přispění vánočních ozdob všeho druhu. Děkujeme  :) 

          • Turistický den tříd II. stupně

          • ​​Na pátek 18.11.2022 jsme na druhém stupni naplánovali turistický den. Počasí bylo velmi nejisté, ale nakonec se vydařilo téměř všem třídám zrealizovat původní plán. 

            Žáci třídy 7.C se věnovali sportu v tělocvičně a zůstali celé dopoledne v budově školy. Zahráli si basketbal, floorbal, fotbal a našli čas i na tanec. Den zakončili shlédnutím filmu ve své třídě.

            Třída 6.B vyrazila od školy do lázeňských lesů, kde byla možnost sledovat krmení divoké zvěře. Dále expedice pokračovala na rozhlednu Diana, ale mlha neumožnila výhledy na krásy kraje, přesto si všichni výlet užili a zakončili dobrým obědem.​​​​​​

            Třída 8.B se také vydala na putování po lázeňských lesích. Navštívila vyhlídku Karla IV., vyhlídku Petra Velikého, Mayerův gloriet a vyhlídku Jelení skok. Po lesních stezkách a přes čtvrť Tuhnice se poté všichni vrátili zpět ke škole.

            Žáci tříd 9.B a 9.C se spojili a vypravili vlakem do Nové Role. Pokračovali do oblasti Smolných Pecí, kde u zatopených lomů v romantické scenérii hledali minerály - turmalín (skoryl), růženín, a slídu. Možná si děti i trochu uvědomily, že region, ve kterém žijí, je geologický skvost a k tomu, aby našly krásné minerály stačí jen získat informace o našem kraji, vzít motyčku a pozorně hledat. Možná nic nenajdou, ale určitě budou pyšní na to, v jak překrásné krajině žijí.

            ​​​Žáci 9.A vyrazili po cyklostezce do Nové Role. Během cesty byl prostor na povídání a cesta rychle uběhla. Vzhledem k sychravému počasí pro cestu zpět využili autobus. Udělali něco pro fyzičku a vzájemné poznání.​​​​​​​

            Početná skupina žáků 6.C měla namířeno na vyhlídku Karla IV. Autubus žáky přiblížil do centra města. Nejprve se vypravili k hotelu Richmond, kde se seznámili s "lázeňským jelenem" a dále pokračovali skrze lázeňské lesy se zastávkou na vyhlídce zpět ke škole. Cestou se hodně svačilo, povídalo a všichni hravě zvládli téměř 10km příjemné chůze.

            Třída 6.A se vydala stezkou podél Ohře ke kostelu Sv. Urbana, na vyhlídku nad Ohří a navšítivila dalovický park- tisíciletý dub. Všichni si výlet užili.

            Třída 7.A se vypravila do centra města zkoumat prameny. Během procházky pracovali žáci na mnoha úkolech, ke kterým se vrátí ještě během výuky a práci vyhodnotí.

            Třída 7.B zahájila den výrobou vánočních ozdob v učebně výtvarné výchovy a na prohlídku města vyrazila později kolem 10h. 

            Třída 8.A strávila část dopoledne hraním společenských her a po svačině se vydala na krátký výlet po cyklostezce do Počeren a odtud směrem k Havířskému vrchu. Přestože nebyli na rozhledně, výhled odtud byl úžasný. Byly vidět celé Karlovy Vary, pouze vrcholky kopců s rozhlednami zůstaly skryté v mlze.

            Žáci třídy 8.C se vypravili stejně jako 7.A do centra města a snažili se získat důležité informace o léčivých pramenech města. Aktivně zapisovali vše do pracovních listů, které dnes vyhodnocují.

          • Den boje za svobodu a demokracii.

          • Přiblížení státního svátku  Žáci čtvrtých ročníku objevovali krásy, taje i náročnost demokratického systému. Žáci v náhodně vytvořených skupinkách se museli svobodnou formou domluvit a utvořit společně svět, ve kterém by byli všichni spokojení. Ano, demokracie je někdy náročná, ale rozhodně stojí za to :) 

          • Zachráněný ježek v ŠD!

          • V týdnu se na naše školní hřiště zatoulal zcela vyhladovělý, unavený a zmrzlý ježek, kde ho objevily děti ze ŠD. Pravděpodobně hledal vhodný úkryt před nastávající zimou. Ježci přes zimu hibernují, aby ji ale přežili, musí si vytvořit dostatečné množství tukových zásob. Tenhle vysílený "Bodlínek" byl evidentně v nouzi, proto jsme ho společně odnesli do DDM ve Staré Roli, kde se o něj dobře postarají. V družině jsme potom zjisťovali o ježcích všechny dostupné informace. Víte, že u nás žijí dva druhy ježků? Západní a východní. A vite čím jsou užiteční? Nosí opravdu na zádech jablíčka a hrušky? Čím se živí? Kdy loví? Kde bydlí? No... otázek jsme měli na naše paní vychovatelky opravdu spoustu. A prvňáčci si ho stačili i namalovat. Tak "Bodlínku" hodně sil na přežití zimy!

          • Provoz ŠD v době ředitelského volna!

            V době ředitelského volna 20.- 22. 12.2022 bude v případě zájmu pro žáky školní družiny v provozu JEDNO oddělení ŠD v přízemí budovy ZŠ Školní od 7:30 h do 16:00 h.

            Děti budou moci ráno v tyto dny do ŠD přicházet vždy od 7:30 a do 8:00 h, a vyzvednout si je bude možné v časech od 12:00 do 13:00 h nebo od 15:00 do 16:00 h, popř. může dítě v tyto určené časy odcházet po domluvě samo.

          • Den s florbalem

            Žáci 3. - 5. tříd si vyzkoušeli florbalový trénink pod vedením zkušených trenérů z karlovarského florbalového týmu, který hraje nejvyšší ligu. Po celou dobu byli všichni žáci zapáleni do tréninku, ani chvilku se nenudili.

            Veškeré informace o karlovarském florbalu naleznete na www.florbalVary.cz

          • Čertovský rej v ŠD

            Pro všechny čertíky, andílky i Mikuláše dnes školní družina připravila zábavné sportovní odpoledne. Soutěže byly jak jinak než, po čertech záludné a andělsky zábavné. Důležité pro čertovské i andělské řemeslo. A všichni i vychovatelé měli masku! A co se vlastně v družině dělo? Házelo se kopytem do koše, hledala se andělská peříčka, stavel se komín ke kotli, nosilo se uhlí do pece, hledala se nejrychlejší cesta do nebíčka, sbíraly se hříšné duše, skládal se roztrhaný pergament s temnými hříchy, a mnoho dalších. Dnešní odpoledne jsme si prostě všichni náramně užili a nechyběla ani sladká odměna za zvládnutí alespoň některých soutěží. Na nás si čerti prostě nepříjdou!

          • Mimořádný úspěch naší žákyně v šachu

            ZŠ Truhlářská má Mistryni EU v kategorii D10 a Mistryni České republiky v rapid šachu v kategorii D10

            Nikola Kůsová, žákyně ze 4.B, je čerstvou mistryní EU a mistryní České republiky v rapid šachu.

            V úterý 30. srpna 2022 vyvrcholily v Peci pod Sněžkou boje o vítězství na Mistrovství Evropské unie mládeže do 14 let. Zlatou medaili získala pro Českou republiku Nikola Kůsová a to v kategorii dívek do 10 let.

          • "Čisté ruce"

            I tak zdánlivě banální věc jako je mytí rukou, je pro zdraví nás všech zásadní. Třetí třídy absolvovaly kurz správné hygieny rukou prezentovanou Karlovarskou krajskou nemocnicí.

            Žáci nejdříve vyslechli přednášku o mytí a dezinfekci rukou. A díky speciální UV lampě si ověřili kvalitu umytí rukou. Děkujeme za předání cenných informací.

          • Adventní tvoření ve školní družině!

            V naší družině se stále něco děje! S chladným počasím jsme více v odděleních, kde si společně zdobíme našimi výtvory a obrázky nástěnky, chodby, okna... Moc už se těšíme na čertíky, anděly a Mikuláše, ale úplně nejvíce se těšíme na Ježíška. Pro naše maminky, tatínky i babičky vyrábíme pro radost dárečky. Jak se nám povedli? To uvidíte přece až pod stromečkem!

          • SPŠ Ostrov

            Projektový den "Technika je zábava"

            Dnes se vybraní žáci 9. ročníků zúčastnili projektového dne na SPŠ Ostrov s názvem Technika je zábava. Vyzkoušeli si, co je předmětem studia oboru Elektro a Strojírenství. Společně se studenty 3. ročníku zapojovali elektrický obvod s diodami a se studenty z oboru strojírenství programovali součástky do výroby. Akce se všem líbila.

          • Pišqworky

            ​​​krajské kolo soutěže

            Logické klání Pišqworky pokračovalo krajským kolem dne 23.11.2022. Náš nejlepší tým žáků 9. ročníků (Jakub Dvořák, Ondřej Havel, Miroslav Naď) postoupil z okresního kola. Chlapci reprezentovali školu a mezi 10 týmy obsadili krásné 3. místo.

          • V Muzeu s permoníkem Pepíkem

            Středeční dopoledne strávily třídy 2. B a 3. D v sokolovském Muzeu. Pro některé žáky to byla první návštěva muzea. Žáci prošli celkem 13 místností, ve kterých díky paní průvodkyni poznávali dřívější život. Seznámili se také s různými časovými obdobími. Obě třídy také navštívily interaktivní výstavu "Vnímám, i když nevidím", kde musely zapojit i jiné smysly. Všichni si to moc užili.

          • Divadlo v ŠD

            Dnes k nám do školní družiny dorazilo divadlo z Prahy, Honza Krejčí, s pohádkovým vyprávěním "První slovo platí, druhé leze z gatí", na které jsme se moc těšili. Hned od samého začátku představení jsme byli vtaženi do děje. Cvičili jsme, protahovali se, zpívali písničky, napodobovali různá povolání a náramně se bavili! Od smíchu nás boleli všechny břišní svaly. Hodina utekla jako voda a my se nechtěli vůbec loučit. Dostali jsme však na konci představení na památku CD i DVD, takže si můžeme kdykoliv v družině zase zazpívat písničku, která se nám dnes nejvíce líbila.

          • Turistický den tříd II. stupně

            ​​Na pátek 18.11.2022 jsme na druhém stupni naplánovali turistický den. Počasí bylo velmi nejisté, ale nakonec se vydařilo téměř všem třídám zrealizovat původní plán.

            Žáci třídy 7.C se věnovali sportu v tělocvičně a zůstali celé dopoledne v budově školy. Zahráli si basketbal, floorbal, fotbal a našli čas i na tanec. Den zakončili shlédnutím filmu ve své třídě.

          • Den boje za svobodu a demokracii.

            Přiblížení státního svátku Žáci čtvrtých ročníku objevovali krásy, taje i náročnost demokratického systému. Žáci v náhodně vytvořených skupinkách se museli svobodnou formou domluvit a utvořit společně svět, ve kterém by byli všichni spokojení. Ano, demokracie je někdy náročná, ale rozhodně stojí za to :)

          • Zachráněný ježek v ŠD!

            V týdnu se na naše školní hřiště zatoulal zcela vyhladovělý, unavený a zmrzlý ježek, kde ho objevily děti ze ŠD. Pravděpodobně hledal vhodný úkryt před nastávající zimou. Ježci přes zimu hibernují, aby ji ale přežili, musí si vytvořit dostatečné množství tukových zásob. Tenhle vysílený "Bodlínek" byl evidentně v nouzi, proto jsme ho společně odnesli do DDM ve Staré Roli, kde se o něj dobře postarají. V družině jsme potom zjisťovali o ježcích všechny dostupné informace. Víte, že u nás žijí dva druhy ježků? Západní a východní. A vite čím jsou užiteční? Nosí opravdu na zádech jablíčka a hrušky? Čím se živí? Kdy loví? Kde bydlí? No... otázek jsme měli na naše paní vychovatelky opravdu spoustu. A prvňáčci si ho stačili i namalovat. Tak "Bodlínku" hodně sil na přežití zimy!