• „Přeshraniční spolupráce škol – 3D History“

          • Třída 6.A se zapojila do česko-polsko-slovenského projektu s názvem: „Přeshraniční spolupráce škol – 3D History“. Garantem projektu je vyučující fyziky, chemie a robotiky Ing. Milan Růžička, který spolupráci navázal díky účasti na konferenci programu E-twinning. Historickou stránku projektu zajišťuje třídní učitelka Mgr. Lucie Haaková, komunikaci v anglickém jazyce Mgr. Iryna Verbiy.

            Cílem projektu je rozvíjet informační gramotnost, dále pak posílit dovednosti ve využívání digitálních technologií, převážně aplikaci pro modelování 3D objektů a přípravu pro 3D tisk. Hlavním tématem jsou historické slohy, v našem případě BAROKO. Žáci uplatňují komunikační dovednosti v anglickém jazyce s dětmi z partnerských škol a získali nové kamarády. Všechny děti (Polsko, Slovensko, Česko) jsou ve stejném věku, mají společné zájmy. Ve své kmenové třídě nadále rozvíjí žáci schopnost spolupráce, týmovost. Naším výstupem bude interaktivní vzdělávací materiál přibližující umělecký směr BAROKO, který budeme sdílet s partnerskými školami. Současně nám bude poskytnut vzdělávací materiál od našich kamarádů. Maximální prostor je v projektu dán vrstevnickému učení a vedení dětí k samostatnému řešení problému.

            V první fázi projektu proběhlo online setkání s kamarády z Polska a Slovenska. Děti představily své školy a nastínily možnosti příspěvku ke společnému tématu. Dalším krokem byla návštěva zámku Manětín („BAROKNÍ PERLY ZÁPADNÍCH ČECH“), který se stal inspirací k návrhu a 3D modelování. Žáci získali vzdělávací materiál a zážitkovou formou si přiblížili tento umělecký sloh. V tuto chvíli připravujeme společný online workshop, který se uskuteční v měsíci lednu.

          • Schůzka Žákovského parlamentu I. stupně

          • Ve středu 4.1. 2023 proběhla další schůzka Žákovského parlamentu (ŽP) 1 .stupně.

            Program:

            1. Závěrečné shrnutí adventních akcí.

            2. Společná debata o logu a plakátku ŽP.

            3. Rozdání rolí v ŽP- téměř každý člen ŽP má svou důležitou roli, která povede k ještě kvalitnějšímu fungování ŽP (od předsedy, místopředsedy, mluvčího, rychlé spojky, přes zapisovatele, nástěnkáře až k fotografovi, ajťákovi a dalším).

            4. Plánování akcí na leden a druhé pololetí.

            Zatím nebudeme prozrazovat, ale doufáme, že se opět vydaří zajímavé aktivity. Už teď se těšíme. Příští schůzka je ve středu 18.1. od 12,30h.

                                                                                                                                          M. Frantová a B. Skalická

          • Mikulášská sbírka

          • Mikulášská sbírka je další velmi povedou akcí žáků naší školy. Odevzdali jsme do potravinové banky 5 větších krabic plných sladkostí, dobrot a zde je veřejné poděkování všem účastníkům.

          • Vánoční turnaj ve florbalu 2.stupně

          • Vánoční turnaj ve florbalu se konal ve dnech 13. a 14.12.2022 ve velké tělocvičně druhého stupně ZŠ Truhlářská. Byl rozdělen do dvou kategorii – 6. a 7.ročníky a 8. a 9.ročníky. Z každé třídy byl vybrán smíšený tým deseti hráčů. První den turnaje hráli mezi sebou 6. a 7. třídy, druhý den 8. a 9.ročníky. Vítězem 1.kategorie byl tým 7.A. Za ním se na 2.místě umístil tým 7.C a třetí příčku obsadilo družstvo 6.C. Vítězným týmem druhého dne byla 9.B., druhé místo obsadil tým 8.C a třetí skončil tým 9.C. První tři místa každé kategorie byla odměněna pohárem. Čtrnáctého proběhlo i závěrečné finále, kde proti sobě nastoupil vítězný tým 1.kategorie třída 7.A a vítězný tým 2. kategorie – třída 9.B . Absolutním vítězem turnaje se stala třída 9.B.

            Ti, kteří se neumístili, si to také užili.  Poděkování patří všem, co pomáhali s přípravou a s průběhem turnaje.

            Zapsal Adam Kučera 9.C  

          • Vánoční setkání

          • Během adventu si většina z nás najde čas na setkání se svými nejbližšími. A k takovému přátelskému setkání došlo jednoho prosincového odpoledne i u nás ve škole. Na myšlenku, sejít se před Vánoci společně se všemi žáky 1. a 2.stupně, s jejich rodiči a učiteli naší školy, přišli s nápadem společně vedení naší školy a zástupci rodičů. A tak se odpoledne 15.12.2022 v prostranství 2.stupně ZŠ Truhlářská sešli všichni, kdo mají s naší školou něco společného. O zábavu se postarali učitelé se žáky obou stupňů a školní družiny. Děti si zde mohly vyzkoušet jak se zdobí perníčky, jak těžké je ulovit papírovou rybku, jak sestrojit a naprogramovat robota, nechat se vyfotografovat ve vánočním, proběhnout všechna stanoviště vánoční hry a splnit všechny úkoly, vyrobit dárek pro své nejbližší v tvořivé dílničce, napsat Ježíškovi na strom přání a mnoho dalších zajímavých věcí. Mezitím rodiče mohli ochutnat vánoční „svařák“, výborné jednohubky i něco málo sladkého a setkat se s pedagogy obou stupňů školy. Pokud vytrávilo i dětem, bylo připraveno ohniště a vuřty. Žáci obou stupňů společně se svými pedagogy vyrobili drobné vánoční předměty, které si každý mohl zakoupit v prodejním bazárku. Na závěr si všichni přítomní společně zazpívali koledy. Součástí vánočního setkání byly i charitativní akce - na pomoc kočičímu útulku Samuel kočkám v nouzi a prodej drobných předmětů nadací Život dětem a Fondu Sidus. Akce se podařila. Domů jsme odcházeli s vánoční náladou. Touto cestou chceme zároveň poděkovat i všem našim sponzorům. 

            Fotografie od žáků školy

            Takhle jsme pomohli opuštěným kočičkám

          • Vánoční koncert v kostele ve Staré Roli

          • Zpěváci ZŠ a ZUŠ Šmeralova pod vedením paní učitelky Lendělové připravili a zrealizovali 16.12.2022 pro naši školu dva dopolední koncerty v kostele ve Staré Roli. Mezi zpěváky byli i dva žáci naší školy a ke zpěvu koled se během koncertu přidali žáci i učitelé. Nádherné zpěvy vánočních písní a koled žáci ze sboru doplnili informacemi o vánočních zvycích. Celý koncert zakončil vánočním příběhem a poselstvím pan farář Vladimír Müller, který škole poskytl prostry kostela. Koncert byl uspořádán ve spolupráci a za finanční podpory Spolku SRPŠ. 

          • Úspěch 6.B ve výtvarné soutěži

          • Žáci II. stupně se zapojili do výtvarné soutěže "Hrajeme si s odpady", vyhlašované Karlovarským krajem a společností EKO-KOM, a. s. Letošní téma soutěže znělo: "Nech brouka žít". Zapojilo se několik tříd, uspěla 6.B, která pod vedením paní učitelky Bc. Štěpánky Frousové do soutěže zaslala originální atlas brouků. Za své výtvarné dílo žáci získali první místo. Moc gratulujeme!

            Slavnostního předávání ocenění se zúčastnili zástupci 6.B v pátek 16.12.2022 v prostorách krajské knihovny.

          • Vánoční hra o narození Ježíška

          • Žáčci přípravných tříd nacvičili pod vedením paní učitelky Krajsové a Novotné Vánoční hru o narození Ježíška. Zahráli ji dětem z 1. a 2. tříd, klientům z Domu seniorů ve Staré Roli a samozřejmě také rodičům. Děkujeme malým hercům a zpěváčkům za zpříjemnění adventního času. 

          • Karlovarský Skřivánek 2022

          • Dnes se uskutečnilo školní kolo pěvecké soutěže "Skřivánek". Všichni zpěváci a zpěváčky si zaslouží velkou pochvalu za odvahu a statečnost. 

            Za 1. stupeň se umístila na 1. místě Viktorie Mrnuštíková (3. D), 2. místo získala Nella Kydlíčková (3. D), 3. místo si vyzpíval Matyáš Vaněk (2. B).

            Za 2. stupeň zvítězila Nikol Fialová (7. A), na 2. místě skončila Kateřina Rampasová (7. A), 3. místo získala Arina Mazur (9. A).

            Všem děkujeme za účast.

          • Zápis ze zasedání Žákovského parlamentu 1. stupně ze dne 14. 12.

          • Program:

            1. Shrnutí akcí za prosinec:

            a) Vánoční turnaj ve vybíjené - členové ŽP se shodli, že to byla vydařená akce a plánujeme její zopakování v pozměněné podobě možná na konci školního roku.

            b) Vánoční čtení - čtenářům se akce také líbila, snad i ve třídách si čtení a úkoly žáci užili.

            c) Zdobení vánočního stromku - členové byli nadšeni výsledkem zdobení - je to krásně ozdobený vánoční strom - že by to byla tradice? .....Ovšem s novými nápady :-)

             

            2. Žákovský parlament volil svůj název. Byl zvolen název TRUHLÁŘI - chystá se logo.

            3. Členové ŽP si vybrali své funkce, které jsou umístěné na nástěnce ŽP v parlamentní místnosti. Předseda a místopředseda ŽP vedou příští setkání Žákovského parlamentu, které se koná ve středu 4.1. 2023

             

            Hezké a klidné Vánoce a v novém roce hodně zdraví, úspěchů, energie a dobrých nápadů.

                                                                                                                                           M. Frantová a B. Skalická

          • Vánoce na hradě Loket

          • Dne 14.12. se třídy 1. A (paní učitelka Hrušková) a 1. C (paní učitelka Vadovičová) vydaly na hrad Loket nasát vánoční atmosféru. Děti se prošly po hradě, nejvíce se jim líbilo v  mučírně, zdobily perníčky, obdivovaly ručně vyráběné andílky a vystoupaly po stopách Karla IV. i na hradní věž. 

          • Mikulášský den s florbalem

          • Dne 6. 12. proběhl pod vedením trenérů florbalového klubu FB Hurrican "Mikulášský den s florbalem". Pro děti 3., 4. a 5. tříd byla připravena ukázková hodina, při které si vyzkoušely florbalové i pohybové hry. Na závěr si všichni zahráli malý florbalový turnaj. Věříme, že se všem zúčastněným akce líbila, bylo skvělé děti rozhýbat a zasportovat si. 

            Pokud by někoho florbal natolik oslovil, že by ho chtěl dělat častěji, nabízíme od 6. ledna 2023 možnost florbalového kroužku přímo na škole. Kroužek by probíhal každý pátek, od 14:00 do 15:00 v tělocvičně na 2. stupni. Cena kroužku bude 600,- Kč za pololetí. Kroužek se otevře v případě naplnění kapacity 12 dětí. 

            Pokud by dětem florbal 1x týdně nestačil a chtěly by se účastnit i turnajů a zápasů, mají možnost navštěvovat tréninky našich kategorií. Rozpis tréninků pro jednotlivé kategorie najdete zde: https://www.florbalvary.cz/treninky

            V případě zájmu o přihlášení na kroužek vyplňte prosím tento formulář:

            https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd3Ph9LiVS86eBuuwYJSIdGBlXr-TTmC59x1JPJ01UwHIs5lw/viewform

            Kontaktní osobou z klubu je sportovní manažer Filip Moravec (tel. 723 347 824)

          • Úspěch našich malých basketbalistů

          • V pondělí 5.12.2022 se skupinka malých basketbalistů z naší školy vydala na přátelský zápas do nedalekého Chodova.  Od 15:45 zde ve sportovní hale proběhlo první basketbalové klání basketbalistů ZŠ Truhlářská a TJ Batesta Chodov. Naše škola si vedla velmi dobře, trenérka byla s jejich hrou spokojená a také výsledek ukázal, že se našim basketbalistům dařilo. Skóre 34:12. Ale nešlo o výsledek. Cílem bylo si zápas užít a odměnou všem dětem byl příchod Mikuláše, čerta a anděla. Každý si odnesl odměnu a úsměv na rtech všech dětí byl jasnou známkou toho, že si to každý z nich užil.

          • Přípravy vrcholí

          • Na prvním stupni vrcholí přípravy na adventní trhy. Všichni mají plné ruce práce, ale už jdeme pomalinku do finále a těšíme se na čtvrtek :) 

          • Mikuláši, Mikuláši, kdo to tady děti straší? 

          • V pondělí se všichni těšili na podvečer, kdy se za okny očekávala mikulášská nadílka. Někoho dokonce měl navštívit Mikuláš se svou družinou přímo doma. Do večera bylo ale ještě daleko, a tak si pro naše nejmenší žáky připravil žákovský parlament ve spolupráci s žáky II.stupně moc pěkné překvapení. 

            Mikuláš se svoji početnou družinou nás navštívil přímo ve třídě. Nejprve nás trochu vystrašili čerti, ale nakonec všechno dobře dopadlo. Mikuláš nám dal za zazpívanou písničku drobnou sladkost. čertům jsme museli slíbit, že nebudeme vůbec, ale vůbec zlobit a čerti si letos tedy nikoho neodnesli.  

          • Pasování na čtenáře

          • Pro naše žáčky druháčky připravila Městská knihovna ve Staré Roli krásnou akci „Pasování na čtenáře“. Paní knihovnice s dětmi nejprve hledala spící královnu. Děti ji musely nejdřív probudit a pak se společně s ní seznámily s rytířem, který je vyzkoušel ze čtenářských dovedností. Každé dítě přečetlo úryvek z vlastní knížky a rytíř je pak pasoval na čtenáře. Děti dostaly krásné diplomy a až navštíví pobočku knihovny s rodiči a předložení paní knihovnici tento diplom, dostanou od ní svoji vlastní průkazku do knihovny. 

            Městské knihovně děkujeme za krásně připravenou a vydařenou akci. 

          • Startuje projekt: Dopis kamarádovi

          • 12.12.2022
            Milí rodiče, startuje projekt: Dopis kamarádovi - podpora čtenářské gramotnosti.

            Dopis napíše žák druhého stupně nebo i celá třída žáčkům druhé a třetí třídy. Tyto dopisy budou pak chodit od ledna do června 1x měsíčně do schránek našich malých čtenářů. Dopis bude doplněný krásnou ilustrací a nějakou tajenkou, aby byl pro malé děti atraktivnější. Vždy se jedná výhradně o práci našich žáků, kterou SRPŠ nechá graficky upravit, vytisknout a poslat do schránek čtenářů. 

            Pro 4. a 5. třídy bude připravený dopis v anglickém jazyce, též s tajenkou a ilustrací z dílny našich malých spisovatelů z druhého stupně. Tento anglický dopis dostanou děti od svých třídních učitelů každý měsíc od ledna do června.

            Cílem je pozitivně motivovat děti k četbě, kterou často nemají rády. Těšení se každý měsíc na nový dopis s tajenkou, může být pro řadu dětí motivací a nadšením něco nového se dozvědět. Jde o to, podpořit jejich zvídavosti a radost ze čtení. 

            Děti druhého stupně mají možnost stát se aspoň na chvilku spisovateli a potěšit svou tvorbou mladší kamarády. Je to příležitost pro seberealizaci, sebeprezentaci, ale i možnost teambuildingu, kdy můžou jednotlivé třídy vyrobit dopis společnými silami. Tento měsíc letí první dva vánoční dopisy z dílny 9. B do druhých a třetích tříd. První dopis dostanou děti od svých učitelů. 

            Projekt vznikl ve spolupráci SRPŠ, vedení školy a žákovského parlamentu. 

            Děti členů SRPŠ dopis dostávají automaticky zdarma, nečlenové pak mohou dopis svým dětem koupit, cena za 6 dopisů je 300 Kč.  Uvedenou částku v případě zájmu pošlete na účet SRPŠ: 2602337347/2010. Do poznámky pište: dopis- jméno žaka- třída žáka.

             

            Za SRPŠ Martina Procházková 

          • Vánoční turnaj ve vybíjené 4. a 5. tříd

          • Vánoční turnaj ve vybíjené 4. a 5. tříd se konal ve velké tělocvičně 1. stupně v pátek 9.12. Nejprve hrála všechna družstva 4. tříd mezi sebou (4.A, 4.B a 4.C), poté 5. třídy mezi sebou (5.A, 5.B, 5.C, 5.D).  Na závěr hráli ti nejlepší ze 4. tříd a 5. tříd v závěrečném zápasu.

            Všichni bojovali z plných sil, zápasy byly mnohdy pěkně napínavé. Přesné výsledky budou umístěné v přízemí na nástěnce Žákovského parlamentu.

            1. místo ve čtvrtých třídách vybojovala 4.A

            2. místo 4.C

            3. místo 4.B

             

            1. místo v pátých třídách vybojovala 5. B

            2. místo 5.A

            3. místo 5.D

            4. místo 5.C

             

            Absolutním vítězem se stala 5.B, která v prodloužení zvítězila nad 4.A, ovšem 4.A zaslouží také velkou pochvalu, protože děti bojovaly do poslední chvíle fantasticky.

            Speciální poděkování patří mým spolupracovníkům z druhého stupně: Míroví Naďovi z 9.B, Honzovi Šulcovi z 8.C, Radkovi Štácovi z 9.C, Vaškovi Proškovi z 9.B a Tomovi Slunéčkovi ze 6.B za zvládnutí rolí rozhodčích, zapisovačů, odměňovačů :-)

            Akce se velmi vydařila, myslím, že se nekonala naposledy.

                                                                                                                                                   M. Frantová

          • Soutěž ve sběru kaštanů

          • Od začátku září se ve školní družině sbíraly kaštany, žaludy a bukvice. Všechny nasbírané plody poslouží zvířátkům v lese přežít zimu. Do soutěže se zapojila spousta dětí! Ti nejlepší sběrači dostali opravdu krásné ceny - knihy, plyšová zvířátka, pastelky i sladkosti. A kdo byl nejlepší? Z přípravných ročníků - Ribszuk, Rimský, z prvních tříd - Kročáková, Kučerová, Dörrer, z druhých tříd - Raurerová, Nosková, Uhrin, z třetích tříd - Skokanová, Matějková, Pivovarčíková, Sečány a čtvrtých tříd - Suchý, Trnčáková, Matoušek. Absolutním vítězem je ovšem Skokanová z 3.A, která dokázala nasbírat 167 kg!

            Moc všem vítězům gratulujeme!

          • Schůzka Žákovského parlamentu I. stupně

            Ve středu 4.1. 2023 proběhla další schůzka Žákovského parlamentu (ŽP) 1 .stupně.

            Program:

            1. Závěrečné shrnutí adventních akcí.

            2. Společná debata o logu a plakátku ŽP.

            3. Rozdání rolí v ŽP- téměř každý člen ŽP má svou důležitou roli, která povede k ještě kvalitnějšímu fungování ŽP (od předsedy, místopředsedy, mluvčího, rychlé spojky, přes zapisovatele, nástěnkáře až k fotografovi, ajťákovi a dalším).

          • Vánoční turnaj ve florbalu 2.stupně

            Vánoční turnaj ve florbalu se konal ve dnech 13. a 14.12.2022 ve velké tělocvičně druhého stupně ZŠ Truhlářská. Byl rozdělen do dvou kategorii – 6. a 7.ročníky a 8. a 9.ročníky. Z každé třídy byl vybrán smíšený tým deseti hráčů. První den turnaje hráli mezi sebou 6. a 7. třídy, druhý den 8. a 9.ročníky. Vítězem 1.kategorie byl tým 7.A. Za ním se na 2.místě umístil tým 7.C a třetí příčku obsadilo družstvo 6.C. Vítězným týmem druhého dne byla 9.B., druhé místo obsadil tým 8.C a třetí skončil tým 9.C. První tři místa každé kategorie byla odměněna pohárem. Čtrnáctého proběhlo i závěrečné finále, kde proti sobě nastoupil vítězný tým 1.kategorie třída 7.A a vítězný tým 2. kategorie – třída 9.B . Absolutním vítězem turnaje se stala třída 9.B.

          • Vánoční setkání

            Během adventu si většina z nás najde čas na setkání se svými nejbližšími. A k takovému přátelskému setkání došlo jednoho prosincového odpoledne i u nás ve škole. Na myšlenku, sejít se před Vánoci společně se všemi žáky 1. a 2.stupně, s jejich rodiči a učiteli naší školy, přišli s nápadem společně vedení naší školy a zástupci rodičů. A tak se odpoledne 15.12.2022 v prostranství 2.stupně ZŠ Truhlářská sešli všichni, kdo mají s naší školou něco společného. O zábavu se postarali učitelé se žáky obou stupňů a školní družiny. Děti si zde mohly vyzkoušet jak se zdobí perníčky, jak těžké je ulovit papírovou rybku, jak sestrojit a naprogramovat robota, nechat se vyfotografovat ve vánočním, proběhnout všechna stanoviště vánoční hry a splnit všechny úkoly, vyrobit dárek pro své nejbližší v tvořivé dílničce, napsat Ježíškovi na strom přání a mnoho dalších zajímavých věcí. Mezitím rodiče mohli ochutn

          • Vánoční koncert v kostele ve Staré Roli

            Zpěváci ZŠ a ZUŠ Šmeralova pod vedením paní učitelky Lendělové připravili a zrealizovali 16.12.2022 pro naši školu dva dopolední koncerty v kostele ve Staré Roli. Mezi zpěváky byli i dva žáci naší školy a ke zpěvu koled se během koncertu přidali žáci i učitelé. Nádherné zpěvy vánočních písní a koled žáci ze sboru doplnili informacemi o vánočních zvycích. Celý koncert zakončil vánočním příběhem a poselstvím pan farář Vladimír Müller, který škole poskytl prostry kostela. Koncert byl uspořádán ve spolupráci a za finanční podpory Spolku SRPŠ.

          • Úspěch 6.B ve výtvarné soutěži

            Žáci II. stupně se zapojili do výtvarné soutěže "Hrajeme si s odpady", vyhlašované Karlovarským krajem a společností EKO-KOM, a. s. Letošní téma soutěže znělo: "Nech brouka žít". Zapojilo se několik tříd, uspěla 6.B, která pod vedením paní učitelky Bc. Štěpánky Frousové do soutěže zaslala originální atlas brouků. Za své výtvarné dílo žáci získali první místo. Moc gratulujeme!

          • Karlovarský Skřivánek 2022

            Dnes se uskutečnilo školní kolo pěvecké soutěže "Skřivánek". Všichni zpěváci a zpěváčky si zaslouží velkou pochvalu za odvahu a statečnost.

            Za 1. stupeň se umístila na 1. místě Viktorie Mrnuštíková (3. D), 2. místo získala Nella Kydlíčková (3. D), 3. místo si vyzpíval Matyáš Vaněk (2. B).

            Za 2. stupeň zvítězila Nikol Fialová (7. A), na 2. místě skončila Kateřina Rampasová (7. A), 3. místo získala Arina Mazur (9. A).

          • Vánoce na hradě Loket

            Dne 14.12. se třídy 1. A (paní učitelka Hrušková) a 1. C (paní učitelka Vadovičová) vydaly na hrad Loket nasát vánoční atmosféru. Děti se prošly po hradě, nejvíce se jim líbilo v mučírně, zdobily perníčky, obdivovaly ručně vyráběné andílky a vystoupaly po stopách Karla IV. i na hradní věž.

          • Mikulášský den s florbalem

            Dne 6. 12. proběhl pod vedením trenérů florbalového klubu FB Hurrican "Mikulášský den s florbalem". Pro děti 3., 4. a 5. tříd byla připravena ukázková hodina, při které si vyzkoušely florbalové i pohybové hry. Na závěr si všichni zahráli malý florbalový turnaj. Věříme, že se všem zúčastněným akce líbila, bylo skvělé děti rozhýbat a zasportovat si.

          • Úspěch našich malých basketbalistů

            V pondělí 5.12.2022 se skupinka malých basketbalistů z naší školy vydala na přátelský zápas do nedalekého Chodova. Od 15:45 zde ve sportovní hale proběhlo první basketbalové klání basketbalistů ZŠ Truhlářská a TJ Batesta Chodov. Naše škola si vedla velmi dobře, trenérka byla s jejich hrou spokojená a také výsledek ukázal, že se našim basketbalistům dařilo. Skóre 34:12. Ale nešlo o výsledek. Cílem bylo si zápas užít a odměnou všem dětem byl příchod Mikuláše, čerta a anděla. Každý si odnesl odměnu a úsměv na rtech všech dětí byl jasnou známkou toho, že si to každý z nich užil.

          • Pasování na čtenáře

            Pro naše žáčky druháčky připravila Městská knihovna ve Staré Roli krásnou akci „Pasování na čtenáře“. Paní knihovnice s dětmi nejprve hledala spící královnu. Děti ji musely nejdřív probudit a pak se společně s ní seznámily s rytířem, který je vyzkoušel ze čtenářských dovedností. Každé dítě přečetlo úryvek z vlastní knížky a rytíř je pak pasoval na čtenáře. Děti dostaly krásné diplomy a až navštíví pobočku knihovny s rodiči a předložení paní knihovnici tento diplom, dostanou od ní svoji vlastní průkazku do knihovny.

          • Startuje projekt: Dopis kamarádovi

            12.12.2022
            Milí rodiče, startuje projekt: Dopis kamarádovi - podpora čtenářské gramotnosti.

            Dopis napíše žák druhého stupně nebo i celá třída žáčkům druhé a třetí třídy. Tyto dopisy budou pak chodit od ledna do června 1x měsíčně do schránek našich malých čtenářů. Dopis bude doplněný krásnou ilustrací a nějakou tajenkou, aby byl pro malé děti atraktivnější. Vždy se jedná výhradně o práci našich žáků, kterou SRPŠ nechá graficky upravit, vytisknout a poslat do schránek čtenářů.

          • Vánoční turnaj ve vybíjené 4. a 5. tříd

            Vánoční turnaj ve vybíjené 4. a 5. tříd se konal ve velké tělocvičně 1. stupně v pátek 9.12. Nejprve hrála všechna družstva 4. tříd mezi sebou (4.A, 4.B a 4.C), poté 5. třídy mezi sebou (5.A, 5.B, 5.C, 5.D). Na závěr hráli ti nejlepší ze 4. tříd a 5. tříd v závěrečném zápasu.

            Všichni bojovali z plných sil, zápasy byly mnohdy pěkně napínavé. Přesné výsledky budou umístěné v přízemí na nástěnce Žákovského parlamentu.

          • Soutěž ve sběru kaštanů

            Od začátku září se ve školní družině sbíraly kaštany, žaludy a bukvice. Všechny nasbírané plody poslouží zvířátkům v lese přežít zimu. Do soutěže se zapojila spousta dětí! Ti nejlepší sběrači dostali opravdu krásné ceny - knihy, plyšová zvířátka, pastelky i sladkosti. A kdo byl nejlepší? Z přípravných ročníků - Ribszuk, Rimský, z prvních tříd - Kročáková, Kučerová, Dörrer, z druhých tříd - Raurerová, Nosková, Uhrin, z třetích tříd - Skokanová, Matějková, Pivovarčíková, Sečány a čtvrtých tříd - Suchý, Trnčáková, Matoušek. Absolutním vítězem je ovšem Skokanová z 3.A, která dokázala nasbírat 167 kg!