• Dopisy spolužákům...

          • ​​​​​​​Projekt SRPŠ a školy "Dopisy spolužákům" je v plném proudu. Žáci druhých a třetích tříd v tomto týdnu obdrželi své dopisy do schránek. Dětem ze čtvrtých a pátých tříd donesli dopisy v anglickém jazyce spolužáci z 9. C dopoledne v době výuky.

            Celý projekt by měl podpořit zájem o čtení. Dopisy pro druháky a třeťáky zároveň představují zajímavá místa České republiky a vybízí děti k jejich navštívení. Klasický dopis ve schránce je pro děti netradičním a zajímavým zážitkem. 

          • Workshop v krajské knihovně

          • Dne 18. a 26. ledna 2023 jsme se s žáky 6. B a 6. C zúčastnili akce v krajské knihovně v Karlových Varech. V dětském oddělení, které má příjemné zázemí se žáci formou besedy seznámili s knihou "Malý milionář". Následoval workshop, jehož obsahem bylo nejen seznámení s pojmem ilustrace a komiks, ale i možnost formou vlastní kresby zažít práci ilustrátora.

            Závěrem akce se stala návštěva výstavy prací vyučující výtvarné výchovy Štěpánky Frousové v prostorách kavárny knihovny, kde si každý mohl dát "něco na zub".

          • Setkání s myslivcem ve školní družině

          • V pátek 20.1. za námi do školní družiny přijel na besedu myslivec. Dovezl si s sebou množství parohů, rohů, zubů, fotografií a nejrůznější peří ptáků žijících v našich lesích. Zazněla i ukázka hry na lesní roh, vábení zvěře a podívat jsme se mohli také na loveckou ukázkovou zbraň. O lese a životě lesní zvěře v něm jsme se tedy dozvěděli zase něco nového. Děkujeme. 

          • SRPŠ- informace pro rodiče z jednání

          • Milí rodiče, schůzka SRPŠ s vedením školy proběhla 12.1.2023.

            1. Zhodnotilo se vánoční setkání, které se setkalo s pozitivním ohlasem. 
            2. Projekt: Dopis kamarádovi (pro členy SRPŠ) na plno odstartuje tento měsíc. Malí čtenáři z druhých a třetích tříd se tak mohou těšit na svůj dopis ve schránce. Děti ze čtvrtých a pátých tříd dostanou svůj dopis v angličtině od svých učitelů. 
            3. SRPŠ financovalo preventivní program - sexuální výchova pro 8. ročníky.
            4. SRPŠ ve spolupráci se školou připravuje pro děti prvního stupně první ŠKOLNÍ KARNEVAL, který se bude konat 17.3.2023 v Lidovém domě od 17-20 hod. O programu a vstupenkách vás brzy budeme informovat- je na co se těšit. Pokud by někdo z rodičů chtěl pomoci s organizací (kontaktujte nás na e-mail: srps.zstruhlarska@gmail.com) či finančně podpořit tuto akci budeme moc rádi. Finanční dary lze poslat na číslo účtu sdružení: 2602337347/2010, do poznámky KARNEVAL
            5. V plánu máme: Preventivní program pro 9. třídy, kurz pro žáky Paměť a efektivní učení, Odznak zdatnosti - sportovní aktivity na hřišti prvního stupně zejména pro tatínky a děti. Pro žáky druhého stupně se plánuje ples v Lidovém domě koncem školního roku😊.

            Za SRPŠ MUDr. Martina Procházková

          • Divadelní vystoupení v družině

          • Ve čtvrtek za námi do školní družiny přijelo z Hradce Králové Divadélko pro školy s humornou pohádkou "Nové příběhy veverky Zrzečky", která nám vykouzlila úsměv na tváři a neopakovatelnou atmosféru. Příběh Zrzečky nás zavedl do lesní říše, kde se zvířátka snažila vyrovnat s rostoucími odpadky ze supermarketů, jež do lesa rozhodně nepatří. Děti se tak moderní formou učily nejen třídit odpad, ale i poznávaly jak se zvířatům v lese žije. 

            V podobném duchu ochrany životního prostředí lesa je na pátek 20. ledna pro děti připravena beseda s myslivcem. 

             

          • Předmětové soutěže II. stupeň

          • Během prvního pololetí probíhají na II. stupni každoročně školní kola předmětových soutěží. Následně žáci reprezentují školu v okresním kole, kde se setkávají se studenty ostatních škol prověřují obecné znalosti.

            První tři příčky školního kola soutěže v dějepise, která je určena žákům 9. tříd obsadili chlapci:

            1. místo: Ondřej Havel, 9.C, 2. + 3. místo: Miroslav Naď, 9.B, Filip Přibyl, 9.C

            Za předmět český jazyk budou reprezentovat v okresním kole tito úspěšní řešitelé kola školního:

            1. místo: Katia Kosíková, 9.A, 2. místo: Tereza Štruplová, 3.+ 4. místo: Jakub Dvořák a Adam Kučera, 9.C

            V zeměpise mohou žáci soutěžit ve třech různých kategoriích podle věku, postupují vždy první tři řešitelé:

            Kategorie A: 1. místo: Miron Jefremenko, 6.A, 2. místo: Petr Smrčka, 6.B, 3. místo: Gordey Jefremenko, 6.A

            Kategorie B: 1. místo: Veronika Fikrtová, 7.B, 2. místo: Daniel Krix, 7.B, 3. místo: Anna Kročáková, 7.C

            Kategorie C: 1. místo: Adam Kučera, 9.C, 2. místo: Ondřej Havel, 9.C, 3. místo: Nazar Dolibych, 8.A

            (8. + 9. třídy)

            Gratulujeme všem vítězům jednotlivých kategorií.

          • Pod hvězdnou oblohou

          • Tento týden byla výuka pro žáky I. stupně obohacena o návštěvu mobilního planetária, které k nám přivezli pracovníci Hvězdárny v Rokycanech a Plzni- Miroslav Poláček a Lukáš Winkler.

            Mobilní planetárium tvoří nafukovací polokoule, která má z vnitřní strany projekční plátno. Diváci při projekci sedí po obvodu kopule na polštářích nebo mohou ležet. Obraz je promítán na kopuli nad nimi, tím je simulována situace, jako by se nacházeli v noci někde v přírodě a dívali se na skutečnou noční oblohu.

            Seznámili jsme se s denní a noční oblohou, jaká je souvislost světových stran a východů a západů Slunce. Na setmělé noční obloze jsme sledovali Měsíc a jeho postupně se měnící podobu. Poznali jsme některá souhvězdí a několik nejjasnějších hvězd. Vydali jsme se také k planetám, které lze pozorovat i pouhým okem. Nakonec jsme se podívali, jak vypadá hvězdný ostrov zvaný galaxie.

            Děkujeme za hvězdný zážitek.

             

          • „Přeshraniční spolupráce škol – 3D History“

          • Třída 6.A se zapojila do česko-polsko-slovenského projektu s názvem: „Přeshraniční spolupráce škol – 3D History“. Garantem projektu je vyučující fyziky, chemie a robotiky Ing. Milan Růžička, který spolupráci navázal díky účasti na konferenci programu E-twinning. Historickou stránku projektu zajišťuje třídní učitelka Mgr. Lucie Haaková, komunikaci v anglickém jazyce Mgr. Iryna Verbiy.

            Cílem projektu je rozvíjet informační gramotnost, dále pak posílit dovednosti ve využívání digitálních technologií, převážně aplikaci pro modelování 3D objektů a přípravu pro 3D tisk. Hlavním tématem jsou historické slohy, v našem případě BAROKO. Žáci uplatňují komunikační dovednosti v anglickém jazyce s dětmi z partnerských škol a získali nové kamarády. Všechny děti (Polsko, Slovensko, Česko) jsou ve stejném věku, mají společné zájmy. Ve své kmenové třídě nadále rozvíjí žáci schopnost spolupráce, týmovost. Naším výstupem bude interaktivní vzdělávací materiál přibližující umělecký směr BAROKO, který budeme sdílet s partnerskými školami. Současně nám bude poskytnut vzdělávací materiál od našich kamarádů. Maximální prostor je v projektu dán vrstevnickému učení a vedení dětí k samostatnému řešení problému.

            V první fázi projektu proběhlo online setkání s kamarády z Polska a Slovenska. Děti představily své školy a nastínily možnosti příspěvku ke společnému tématu. Dalším krokem byla návštěva zámku Manětín („BAROKNÍ PERLY ZÁPADNÍCH ČECH“), který se stal inspirací k návrhu a 3D modelování. Žáci získali vzdělávací materiál a zážitkovou formou si přiblížili tento umělecký sloh. V tuto chvíli připravujeme společný online workshop, který se uskuteční v měsíci lednu.

          • Schůzka Žákovského parlamentu I. stupně

          • Ve středu 4.1. 2023 proběhla další schůzka Žákovského parlamentu (ŽP) 1 .stupně.

            Program:

            1. Závěrečné shrnutí adventních akcí.

            2. Společná debata o logu a plakátku ŽP.

            3. Rozdání rolí v ŽP- téměř každý člen ŽP má svou důležitou roli, která povede k ještě kvalitnějšímu fungování ŽP (od předsedy, místopředsedy, mluvčího, rychlé spojky, přes zapisovatele, nástěnkáře až k fotografovi, ajťákovi a dalším).

            4. Plánování akcí na leden a druhé pololetí.

            Zatím nebudeme prozrazovat, ale doufáme, že se opět vydaří zajímavé aktivity. Už teď se těšíme. Příští schůzka je ve středu 18.1. od 12,30h.

                                                                                                                                          M. Frantová a B. Skalická

          • Mikulášská sbírka

          • Mikulášská sbírka je další velmi povedou akcí žáků naší školy. Odevzdali jsme do potravinové banky 5 větších krabic plných sladkostí, dobrot a zde je veřejné poděkování všem účastníkům.

          • Vánoční turnaj ve florbalu 2.stupně

          • Vánoční turnaj ve florbalu se konal ve dnech 13. a 14.12.2022 ve velké tělocvičně druhého stupně ZŠ Truhlářská. Byl rozdělen do dvou kategorii – 6. a 7.ročníky a 8. a 9.ročníky. Z každé třídy byl vybrán smíšený tým deseti hráčů. První den turnaje hráli mezi sebou 6. a 7. třídy, druhý den 8. a 9.ročníky. Vítězem 1.kategorie byl tým 7.A. Za ním se na 2.místě umístil tým 7.C a třetí příčku obsadilo družstvo 6.C. Vítězným týmem druhého dne byla 9.B., druhé místo obsadil tým 8.C a třetí skončil tým 9.C. První tři místa každé kategorie byla odměněna pohárem. Čtrnáctého proběhlo i závěrečné finále, kde proti sobě nastoupil vítězný tým 1.kategorie třída 7.A a vítězný tým 2. kategorie – třída 9.B . Absolutním vítězem turnaje se stala třída 9.B.

            Ti, kteří se neumístili, si to také užili.  Poděkování patří všem, co pomáhali s přípravou a s průběhem turnaje.

            Zapsal Adam Kučera 9.C  

          • Vánoční setkání

          • Během adventu si většina z nás najde čas na setkání se svými nejbližšími. A k takovému přátelskému setkání došlo jednoho prosincového odpoledne i u nás ve škole. Na myšlenku, sejít se před Vánoci společně se všemi žáky 1. a 2.stupně, s jejich rodiči a učiteli naší školy, přišli s nápadem společně vedení naší školy a zástupci rodičů. A tak se odpoledne 15.12.2022 v prostranství 2.stupně ZŠ Truhlářská sešli všichni, kdo mají s naší školou něco společného. O zábavu se postarali učitelé se žáky obou stupňů a školní družiny. Děti si zde mohly vyzkoušet jak se zdobí perníčky, jak těžké je ulovit papírovou rybku, jak sestrojit a naprogramovat robota, nechat se vyfotografovat ve vánočním, proběhnout všechna stanoviště vánoční hry a splnit všechny úkoly, vyrobit dárek pro své nejbližší v tvořivé dílničce, napsat Ježíškovi na strom přání a mnoho dalších zajímavých věcí. Mezitím rodiče mohli ochutnat vánoční „svařák“, výborné jednohubky i něco málo sladkého a setkat se s pedagogy obou stupňů školy. Pokud vytrávilo i dětem, bylo připraveno ohniště a vuřty. Žáci obou stupňů společně se svými pedagogy vyrobili drobné vánoční předměty, které si každý mohl zakoupit v prodejním bazárku. Na závěr si všichni přítomní společně zazpívali koledy. Součástí vánočního setkání byly i charitativní akce - na pomoc kočičímu útulku Samuel kočkám v nouzi a prodej drobných předmětů nadací Život dětem a Fondu Sidus. Akce se podařila. Domů jsme odcházeli s vánoční náladou. Touto cestou chceme zároveň poděkovat i všem našim sponzorům. 

            Fotografie od žáků školy

            Takhle jsme pomohli opuštěným kočičkám

          • Vánoční koncert v kostele ve Staré Roli

          • Zpěváci ZŠ a ZUŠ Šmeralova pod vedením paní učitelky Lendělové připravili a zrealizovali 16.12.2022 pro naši školu dva dopolední koncerty v kostele ve Staré Roli. Mezi zpěváky byli i dva žáci naší školy a ke zpěvu koled se během koncertu přidali žáci i učitelé. Nádherné zpěvy vánočních písní a koled žáci ze sboru doplnili informacemi o vánočních zvycích. Celý koncert zakončil vánočním příběhem a poselstvím pan farář Vladimír Müller, který škole poskytl prostry kostela. Koncert byl uspořádán ve spolupráci a za finanční podpory Spolku SRPŠ. 

          • Úspěch 6.B ve výtvarné soutěži

          • Žáci II. stupně se zapojili do výtvarné soutěže "Hrajeme si s odpady", vyhlašované Karlovarským krajem a společností EKO-KOM, a. s. Letošní téma soutěže znělo: "Nech brouka žít". Zapojilo se několik tříd, uspěla 6.B, která pod vedením paní učitelky Bc. Štěpánky Frousové do soutěže zaslala originální atlas brouků. Za své výtvarné dílo žáci získali první místo. Moc gratulujeme!

            Slavnostního předávání ocenění se zúčastnili zástupci 6.B v pátek 16.12.2022 v prostorách krajské knihovny.

          • Vánoční hra o narození Ježíška

          • Žáčci přípravných tříd nacvičili pod vedením paní učitelky Krajsové a Novotné Vánoční hru o narození Ježíška. Zahráli ji dětem z 1. a 2. tříd, klientům z Domu seniorů ve Staré Roli a samozřejmě také rodičům. Děkujeme malým hercům a zpěváčkům za zpříjemnění adventního času. 

          • Karlovarský Skřivánek 2022

          • Dnes se uskutečnilo školní kolo pěvecké soutěže "Skřivánek". Všichni zpěváci a zpěváčky si zaslouží velkou pochvalu za odvahu a statečnost. 

            Za 1. stupeň se umístila na 1. místě Viktorie Mrnuštíková (3. D), 2. místo získala Nella Kydlíčková (3. D), 3. místo si vyzpíval Matyáš Vaněk (2. B).

            Za 2. stupeň zvítězila Nikol Fialová (7. A), na 2. místě skončila Kateřina Rampasová (7. A), 3. místo získala Arina Mazur (9. A).

            Všem děkujeme za účast.

          • Zápis ze zasedání Žákovského parlamentu 1. stupně ze dne 14. 12.

          • Program:

            1. Shrnutí akcí za prosinec:

            a) Vánoční turnaj ve vybíjené - členové ŽP se shodli, že to byla vydařená akce a plánujeme její zopakování v pozměněné podobě možná na konci školního roku.

            b) Vánoční čtení - čtenářům se akce také líbila, snad i ve třídách si čtení a úkoly žáci užili.

            c) Zdobení vánočního stromku - členové byli nadšeni výsledkem zdobení - je to krásně ozdobený vánoční strom - že by to byla tradice? .....Ovšem s novými nápady :-)

             

            2. Žákovský parlament volil svůj název. Byl zvolen název TRUHLÁŘI - chystá se logo.

            3. Členové ŽP si vybrali své funkce, které jsou umístěné na nástěnce ŽP v parlamentní místnosti. Předseda a místopředseda ŽP vedou příští setkání Žákovského parlamentu, které se koná ve středu 4.1. 2023

             

            Hezké a klidné Vánoce a v novém roce hodně zdraví, úspěchů, energie a dobrých nápadů.

                                                                                                                                           M. Frantová a B. Skalická

          • Vánoce na hradě Loket

          • Dne 14.12. se třídy 1. A (paní učitelka Hrušková) a 1. C (paní učitelka Vadovičová) vydaly na hrad Loket nasát vánoční atmosféru. Děti se prošly po hradě, nejvíce se jim líbilo v  mučírně, zdobily perníčky, obdivovaly ručně vyráběné andílky a vystoupaly po stopách Karla IV. i na hradní věž. 

          • Mikulášský den s florbalem

          • Dne 6. 12. proběhl pod vedením trenérů florbalového klubu FB Hurrican "Mikulášský den s florbalem". Pro děti 3., 4. a 5. tříd byla připravena ukázková hodina, při které si vyzkoušely florbalové i pohybové hry. Na závěr si všichni zahráli malý florbalový turnaj. Věříme, že se všem zúčastněným akce líbila, bylo skvělé děti rozhýbat a zasportovat si. 

            Pokud by někoho florbal natolik oslovil, že by ho chtěl dělat častěji, nabízíme od 6. ledna 2023 možnost florbalového kroužku přímo na škole. Kroužek by probíhal každý pátek, od 14:00 do 15:00 v tělocvičně na 2. stupni. Cena kroužku bude 600,- Kč za pololetí. Kroužek se otevře v případě naplnění kapacity 12 dětí. 

            Pokud by dětem florbal 1x týdně nestačil a chtěly by se účastnit i turnajů a zápasů, mají možnost navštěvovat tréninky našich kategorií. Rozpis tréninků pro jednotlivé kategorie najdete zde: https://www.florbalvary.cz/treninky

            V případě zájmu o přihlášení na kroužek vyplňte prosím tento formulář:

            https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd3Ph9LiVS86eBuuwYJSIdGBlXr-TTmC59x1JPJ01UwHIs5lw/viewform

            Kontaktní osobou z klubu je sportovní manažer Filip Moravec (tel. 723 347 824)

          • Dopisy spolužákům...

            ​​​​​​​Projekt SRPŠ a školy "Dopisy spolužákům" je v plném proudu. Žáci druhých a třetích tříd v tomto týdnu obdrželi své dopisy do schránek. Dětem ze čtvrtých a pátých tříd donesli dopisy v anglickém jazyce spolužáci z 9. C dopoledne v době výuky.

            Celý projekt by měl podpořit zájem o čtení. Dopisy pro druháky a třeťáky zároveň představují zajímavá místa České republiky a vybízí děti k jejich navštívení. Klasický dopis ve schránce je pro děti netradičním a zajímavým zážitkem.

          • Workshop v krajské knihovně

            Dne 18. a 26. ledna 2023 jsme se s žáky 6. B a 6. C zúčastnili akce v krajské knihovně v Karlových Varech. V dětském oddělení, které má příjemné zázemí se žáci formou besedy seznámili s knihou "Malý milionář". Následoval workshop, jehož obsahem bylo nejen seznámení s pojmem ilustrace a komiks, ale i možnost formou vlastní kresby zažít práci ilustrátora.

          • Setkání s myslivcem ve školní družině

            V pátek 20.1. za námi do školní družiny přijel na besedu myslivec. Dovezl si s sebou množství parohů, rohů, zubů, fotografií a nejrůznější peří ptáků žijících v našich lesích. Zazněla i ukázka hry na lesní roh, vábení zvěře a podívat jsme se mohli také na loveckou ukázkovou zbraň. O lese a životě lesní zvěře v něm jsme se tedy dozvěděli zase něco nového. Děkujeme.

          • Divadelní vystoupení v družině

            Ve čtvrtek za námi do školní družiny přijelo z Hradce Králové Divadélko pro školy s humornou pohádkou "Nové příběhy veverky Zrzečky", která nám vykouzlila úsměv na tváři a neopakovatelnou atmosféru. Příběh Zrzečky nás zavedl do lesní říše, kde se zvířátka snažila vyrovnat s rostoucími odpadky ze supermarketů, jež do lesa rozhodně nepatří. Děti se tak moderní formou učily nejen třídit odpad, ale i poznávaly jak se zvířatům v lese žije.

          • Předmětové soutěže II. stupeň

            Během prvního pololetí probíhají na II. stupni každoročně školní kola předmětových soutěží. Následně žáci reprezentují školu v okresním kole, kde se setkávají se studenty ostatních škol prověřují obecné znalosti.

            První tři příčky školního kola soutěže v dějepise, která je určena žákům 9. tříd obsadili chlapci:

          • Pod hvězdnou oblohou

            Tento týden byla výuka pro žáky I. stupně obohacena o návštěvu mobilního planetária, které k nám přivezli pracovníci Hvězdárny v Rokycanech a Plzni- Miroslav Poláček a Lukáš Winkler.

            Mobilní planetárium tvoří nafukovací polokoule, která má z vnitřní strany projekční plátno. Diváci při projekci sedí po obvodu kopule na polštářích nebo mohou ležet. Obraz je promítán na kopuli nad nimi, tím je simulována situace, jako by se nacházeli v noci někde v přírodě a dívali se na skutečnou noční oblohu.

          • Schůzka Žákovského parlamentu I. stupně

            Ve středu 4.1. 2023 proběhla další schůzka Žákovského parlamentu (ŽP) 1 .stupně.

            Program:

            1. Závěrečné shrnutí adventních akcí.

            2. Společná debata o logu a plakátku ŽP.

            3. Rozdání rolí v ŽP- téměř každý člen ŽP má svou důležitou roli, která povede k ještě kvalitnějšímu fungování ŽP (od předsedy, místopředsedy, mluvčího, rychlé spojky, přes zapisovatele, nástěnkáře až k fotografovi, ajťákovi a dalším).

          • Vánoční turnaj ve florbalu 2.stupně

            Vánoční turnaj ve florbalu se konal ve dnech 13. a 14.12.2022 ve velké tělocvičně druhého stupně ZŠ Truhlářská. Byl rozdělen do dvou kategorii – 6. a 7.ročníky a 8. a 9.ročníky. Z každé třídy byl vybrán smíšený tým deseti hráčů. První den turnaje hráli mezi sebou 6. a 7. třídy, druhý den 8. a 9.ročníky. Vítězem 1.kategorie byl tým 7.A. Za ním se na 2.místě umístil tým 7.C a třetí příčku obsadilo družstvo 6.C. Vítězným týmem druhého dne byla 9.B., druhé místo obsadil tým 8.C a třetí skončil tým 9.C. První tři místa každé kategorie byla odměněna pohárem. Čtrnáctého proběhlo i závěrečné finále, kde proti sobě nastoupil vítězný tým 1.kategorie třída 7.A a vítězný tým 2. kategorie – třída 9.B . Absolutním vítězem turnaje se stala třída 9.B.

          • Vánoční setkání

            Během adventu si většina z nás najde čas na setkání se svými nejbližšími. A k takovému přátelskému setkání došlo jednoho prosincového odpoledne i u nás ve škole. Na myšlenku, sejít se před Vánoci společně se všemi žáky 1. a 2.stupně, s jejich rodiči a učiteli naší školy, přišli s nápadem společně vedení naší školy a zástupci rodičů. A tak se odpoledne 15.12.2022 v prostranství 2.stupně ZŠ Truhlářská sešli všichni, kdo mají s naší školou něco společného. O zábavu se postarali učitelé se žáky obou stupňů a školní družiny. Děti si zde mohly vyzkoušet jak se zdobí perníčky, jak těžké je ulovit papírovou rybku, jak sestrojit a naprogramovat robota, nechat se vyfotografovat ve vánočním, proběhnout všechna stanoviště vánoční hry a splnit všechny úkoly, vyrobit dárek pro své nejbližší v tvořivé dílničce, napsat Ježíškovi na strom přání a mnoho dalších zajímavých věcí. Mezitím rodiče mohli ochutn

          • Vánoční koncert v kostele ve Staré Roli

            Zpěváci ZŠ a ZUŠ Šmeralova pod vedením paní učitelky Lendělové připravili a zrealizovali 16.12.2022 pro naši školu dva dopolední koncerty v kostele ve Staré Roli. Mezi zpěváky byli i dva žáci naší školy a ke zpěvu koled se během koncertu přidali žáci i učitelé. Nádherné zpěvy vánočních písní a koled žáci ze sboru doplnili informacemi o vánočních zvycích. Celý koncert zakončil vánočním příběhem a poselstvím pan farář Vladimír Müller, který škole poskytl prostry kostela. Koncert byl uspořádán ve spolupráci a za finanční podpory Spolku SRPŠ.

          • Úspěch 6.B ve výtvarné soutěži

            Žáci II. stupně se zapojili do výtvarné soutěže "Hrajeme si s odpady", vyhlašované Karlovarským krajem a společností EKO-KOM, a. s. Letošní téma soutěže znělo: "Nech brouka žít". Zapojilo se několik tříd, uspěla 6.B, která pod vedením paní učitelky Bc. Štěpánky Frousové do soutěže zaslala originální atlas brouků. Za své výtvarné dílo žáci získali první místo. Moc gratulujeme!

          • Karlovarský Skřivánek 2022

            Dnes se uskutečnilo školní kolo pěvecké soutěže "Skřivánek". Všichni zpěváci a zpěváčky si zaslouží velkou pochvalu za odvahu a statečnost.

            Za 1. stupeň se umístila na 1. místě Viktorie Mrnuštíková (3. D), 2. místo získala Nella Kydlíčková (3. D), 3. místo si vyzpíval Matyáš Vaněk (2. B).

            Za 2. stupeň zvítězila Nikol Fialová (7. A), na 2. místě skončila Kateřina Rampasová (7. A), 3. místo získala Arina Mazur (9. A).

          • Vánoce na hradě Loket

            Dne 14.12. se třídy 1. A (paní učitelka Hrušková) a 1. C (paní učitelka Vadovičová) vydaly na hrad Loket nasát vánoční atmosféru. Děti se prošly po hradě, nejvíce se jim líbilo v mučírně, zdobily perníčky, obdivovaly ručně vyráběné andílky a vystoupaly po stopách Karla IV. i na hradní věž.

          • Mikulášský den s florbalem

            Dne 6. 12. proběhl pod vedením trenérů florbalového klubu FB Hurrican "Mikulášský den s florbalem". Pro děti 3., 4. a 5. tříd byla připravena ukázková hodina, při které si vyzkoušely florbalové i pohybové hry. Na závěr si všichni zahráli malý florbalový turnaj. Věříme, že se všem zúčastněným akce líbila, bylo skvělé děti rozhýbat a zasportovat si.