• Ohlédnutí za Adaptačním kurzem 6.A

          • „Kdo si hraje, nezlobí :O)“

            Dobrodružství 6.A na Božím Daru se nachýlilo ke konci. Všechny cíle, které jsme si před odjezdem na Adaptační kurz vytyčili, jsme splnili a v mnohém jsme překvapili sami sebe. Odjíždíme jako jedna parta, která se pomocí nejrůznějších aktivit, činnostního učení, komunikace a týmové spolupráce naučila, že „táhnout za jeden provaz“ umíme skvěle.

            V závěru jsme navštívili HORSKOU SLUŽBU na Božím Daru. Mohli jsme si prohlédnout vybavení místních záchranářů. Zajímal nás postup při záchraně života a ochraně zdraví lidí. Opakovali jsme si možnosti přivolání pomoci, využití aplikace Záchranka a její ovládání. Nakonec nás zajímalo, jak se může kdokoliv z nás stát záchranářem.

            Dále nás navštívila paní Jitka Rozhoňová, se kterou jsme rozvinuli komunikační dovednosti. Vysvětlili jsme si verbální a neverbální komunikaci, sestavili řadu ZOOM obrázků a hráli další týmové hry.

            Dnes se loučíme s Božím Darem a těšíme se na naše další dobrodružství. Mgr. Lucie Haaková

             

          • Poděkování rodiči.

          • Děkujeme paní Silvii Pokorné za krásný materiál, který věnovala škole pro žáky na výtvarné a pracovní činnosti. 

          • Adaptační pobyt 6.A

          • PO STOPÁCH SNĚŽNÉHO MUŽE

            V týdnu od 12. do 16. září probíhá adaptační kurz třídy 6.A na Božím Daru v penzionu „Houda Bouda“. Hlavním cílem je stmelení nově vznikajícího kolektivu, vzájemná spolupráce, odhalení schopností jedince i skupiny a seznámení mezi sebou. Náplní jsou různé společenské, strategické, seznamovací, zážitkové hry a kreativní činnosti, ve kterých se spolužáci lépe poznají. Soustředíme se na rozvoj komunikace a spolupráce. Vše je zakomponované do možností okolního terénu.

            Každý den získáváme nové dovednosti a rozvíjíme schopnosti získané. Seznamujeme se s historií města Boží Dar, na okruhu BOŽÍDARSKÉ RAŠELINIŠTĚ jsme kompletovali ve skupinách informace o místní fauně a floře. Vytvořili jsme společně naučné panely. Podmínkou bylo domluvit se a umět předat informace spolužákům ve srozumitelné podobě.

             „Každý jeden přiložil ruku k dílu.“

            Průběžně jsou zařazovány pohybové hry a týmové úkoly. V dalších dnech nás čeká: přednáška na stanici HORSKÉ SLUŽBY BOŽÍ DAR, hry na rozvoj spolupráce a nenásilné komunikace s lektorkou Jitkou Rozhoňovou, “Indiánská stopovačka v lese“, sběr a třídění přírodnin - koláž, dále pak „Pyžama - Party“, návštěva MUZEA Boží Dar. Na turistice využíváme aplikace: Živé hory, Krušné hory, Léčivé byliny a učíme se je funkčně využívat.

            Mgr. Lucie Haaková

          • VARYZÁŘÍ

          • Jak možná už mnozí víte, tento víkend 9. 9. – 10. 9. probíhá v Karlových Varech již několikátý ročník světelné instalace VARYZÁŘÍ. V letošním roce byla naše škola požádána o to, zda by s touto akcí nepomohla. Jedná se o světelnou instalaci u Alžbětiných lázní, která bude zahrnovat velké množství lampionů s karlovarskou tématikou. Na výrobě lampionů se podílela 5.A, 5.B a 4.B a byla to chvilkama opravdu makačka 😊. V pátek ihned po ránu vyrazila třída 4. A s paní učitelkou Pavlou Celerovou a Jitkou Strykovou na pomoc s instalací přímo do lázeňské zóny. Tímto bych ráda poděkovala všem, kteří se na akci podíleli a pomohli městu Karlovy Vary s přípravou této krásné a zajímavé umělecké akce. Užijte si VARY ZÁŘÍ 2022 😊a snad nás počasí moc nepřekvapí. 

          • Informace školní družiny

          •  

            Žáci jsou do školní družiny pro rok 2022/23 přijímáni do naplnění kapacity na základě řádně vyplněné přihlášky k zájmovému vzdělávání v ŠD zákonným zástupcem žáka.


            PROVOZ ŠD

            Ranní            6:00 – 8:00 hodin                                           

            Odpolední   11:40 – 16:30 hodin

            Provoz ranní ŠD probíhá v přízemí budovy ZŠ Školní ve IV. oddělení ŠD pro všechny řádně přihlášené žáky, včetně přípravných ročníků, které mají nově umístěny své třídy i oddělení ŠD v budově II. stupně ZŠ Truhlářská. Žádáme Vás o dodržování provozní doby ŠD a včasném vyzvedávání vašich dětí z ŠD. 

            V souladu s prováděcí Vyhláškou č. 74/2005 Sb., o zájmovém vzdělávání, v platném znění, stanovuje ředitelka školy výši úhrady za zájmové vzdělávání ŠD na měsíce září, říjen, listopad a prosinec 2022 se splatností do 15. září ve výši 1000,- Kč (tj. 250,- Kč /měsíčně) a na další měsíce leden až červen bude platba vypočtena podle vývoje aktuální ekonomické situace v ČR. Úhrada se zasílá na bankovní účet školy. Pokud nebude stanovená částka uhrazena včas, nebude moci být vaše dítě přijato do ŠD!

            Číslo účtu: 35–731 86 00 227/0100

            Částka (září–prosinec): 1000,- Kč

            Variabilní symbol 1

            Specifický symbol katalogové číslo žáka

            Do poznámky jméno žáka

             

            Kdo se bude o vaše děti starat ve školní družině?

            oddělení          vychovatel                              třída                             umístění/budova

            I.                     Mgr. Irena Volfová, DiS.          4. A, 2.B, 5.C              1. patro/I. stupeň

            II.                    Denisa Pavlasová                     3. A, 3. D                    1. patro/I. stupeň

            III.                   Jana Puchýřová                        1. C, 1. B                    1. patro/I. stupeň

            IV.                   M. M. Matysová                        2. C, 2. B                     přízemí/I. stupeň

            V.                    Ivana Vítová                              2. A, 2. B                     2. patro/I. stupeň

            VI.                   František Skoták                       1. A, 1. B                    2. patro/I. stupeň

            VII.                  Jana Tatarková                        4. B, 4. C, 5.A              1. patro/II. stupeň

            VIII.                 Terezie Pokorná                      3. B, 3. C, 5. B             1. patro/II. stupeň

            IX.                   Romana Vicanová                   0. A, 0. B                    1. patro/II. stupeň

             

          • Volno ředitele školy

          • V souladu s ustanovením § 24, odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) vyhlašuje ředitelka školy z provozních důvodů na dny 1. 9. 2022 a 2. 9. 2022 volno ředitele školy.

            Školní rok bude zahájen dne 5. 9. 2022, vyučování pro všechny ročníky 8:00 - 8:45.

            Obědy budou vydávány od 10:30 - 12:30. Na tento den je nutné si oběd individuálně přihlásit.

            Třídní schůzky 6. ročníků proběhnou dne 5. 9. 2022 od 17:00.

            Ve dnech 6. a 7. 9. 2022 výuka na prvním stupni 8:00 - 11:40, na druhém stupni 8:00 - 12:35.

            Od 8. 9. 2022 výuka dle rozvrhu ve všech třídách.

            Prosím o sdílení této informace s ohledem na prázdninový čas a děkuji za pochopení.

            Mgr. Jana Krausová, ředitelka školy 

          • Školní výlet 1.A

          • Žáci 1. A s paní učitelkou Novotnou a šesti rodiči navštívili 28.6. Zoopark v Chomutově. Dětem se líbila nejen zvířata a dětská hřiště, ale i cesta vlakem.

          • 7.B na výletě...

          • Dne 24. 6. se žáci 7. B vydali na pěší výlet po Karlových Varech. Autobus nás dopravil do ulice Na Vyhlídce. Naše kroky vedly na stezku Jeana de Carro, kterou většina z nás navštívila vůbec poprvé. Prohlédli jsme si nově opravené Vřídlo a pak jsme pokračovali lanovkou k rozhledně Diana. Po návštěvě zookoutku, rozhledny a motýlího domu jsme se po nezbytném občerstvení vydali pěšky zpět do Staré Role.

          • Provoz školy

          •                  PROVOZNÍ DOBA SEKRETARIÁTU ŠKOLY BĚHEM HLAVNÍCH ŠKOLNÍCH PRÁZDNIN

            2022   v pracovní dny 9:00 – 12:00

             

            1.7. - 14.7.           budova Školní (777 362 938)

            15.7. - 25.7.                   d o v o l e n á

            26.7. - 5.8.            budova Truhlářská (775 851 620)

            8.8. - 13.8.            budova Školní (777 362 938)

            15.8. - 22.8.          budova Truhlářská (775 851 620)

            od 23.8.                 provoz na obou budovách

          • Procházka 1.A po Karlových Varech

          • Žáčci 1.A se 21.6. prošli údolím řeky Teplé. Nejprve se svezli lanovkou od Imperiálu na Divadelní náměstí, potom prošli karlovarské kolonády, prohlédli si nově otevřené karlovarské Vřídlo a další prameny. Nechyběla ani oplatka se zmrzlinou. 

          • Školní výlet 2.A a 2.C

          • Ve středu 22. června vyrazili žáci třídy 2. A a 2.C vlakem na zasloužený školní výlet. Náš cíl byl státní hrad a zámek v Bečově nad Teplou, kde nás čekala komentovaná prohlídka Relikviáře svatého Maura. Expozice nás vrátila do minulosti a provedla nás napínavým příběhem, který se pojí s tajemstvím tohoto skrytého pokladu. Užili jsme si i zámeckou zahradu, kde jsme zkoušeli chůzi na chůdách. Nechyběla ani zmrzlina, penízek hozený do fontány pro štěstí a nějaký ten drobný suvenýr na památku. 

          • Peer program

          • Na páteční dopoledne jsme si spolu s kamarády z parlamentu připravili peer program na téma první pomoc. Akce byla zaměřena na 3. ročníky, postupně se na našich šesti stanovištích vystřídali žáci 3.A, 3.B a 3.C. Počasí nám přálo, proto jsme akci mohli připravit na hřišti prvního stupně.

            Děti si mohly prakticky vyzkoušet ošetření popálenin, zlomeniny, oživování, pomoc při epileptickém záchvatu, transport zraněného medvěda a volání na linku první pomoci. Na konci byli vždy vyhlášeni nejlepší malí zdravotníci, každý byl odměněn certifikátem a malou sladkostí.

            Velké díky patří zúčastněním parlamenťákům, kteří působili jako moderátoři, mentoři i jako figuranti. Také bych velmi ráda poděkovala Lucce Hrabákové z 8.A, která nám pro třeťačky diplomy navrhla a namalovala.

          • Ocenění Města Karlovy Vary

          • Ve středu 15.6.2022 v prostorách auly ZŠ Šmeralova ocenilo Město Karlovy Vary nejúspěšnější žáky a pedagogy. Pamětní listy a drobné dárky převzaly vybrané osobnosti jednotlivých škol, které vynikají svými výsledky, úspěchy a věnují se práci nad rámec svých povinností.

            Za naši školu ocenění obdržela za I. stupeň žákyně 5. C Karolína Kučerová, za II. stupeň získal cenu Adam Kučera z 8. C. Oba žáci skvěle reprezentují školu. Vynikají svými vědomostmi a znalostmi. Jsou oblíbení v třídním kolektivu, spolehliví, učí se s chutí a se zájmem.

            Za vynikající práci učitele a přístup k žákům získala ocenění Mgr. Světlana Ševčíková. Gratulujeme!

          • Pozvánka na akci města "Škola končí!"

          • Vážení rodiče, milí žáci,

            Statutární město Karlovy Vary v rámci projektu Karlovarské kulturní léto 2022 připravilo pro žáky základních škol a studenty středních škol koncert, který se pod názvem ŠKOLA KONČÍ! uskuteční na konci školního roku, konkrétně dne 30. června 2022 od 17:00 hodin v karlovarské KV Areně.

             

            Rámcový časový program:

            16:00                     otevření areálu
            17:00 - 18:00      Hlavolamy
            18:30 - 19:30      Adam Mišík
            20:15 - 21:15      Richard Krajčo
            21:45 - 23:00     Poetika

             

            Vstupenky na tuto akci lze zakoupit přes Infocentrum města Karlovy Vary, odkaz zde: Škola končí! (karlovyvary.cz)

          • Informace ze školní jídelny - konec školního roku

          • V pondělí 27.6.2022ve 14,00 hodin se uzavírají odhlášky a přihlášky obědů. Poté už obědy nebudu moci odhlásit ani přihlásit. Vyúčtování jistin pro odcházející žáky a vrácení peněz na účty bude provedeno začátkem července 2022. Přeplatky ostatních strávníků se převádějí do následujícího školního roku. Seznamte s tímto rodiče, aby se předešlo zbytečnému nedorozumění a dohadům.

            Nemocným dětem budou moci rodiče vyzvednout obědy do jídlonosiče v době od 11,30 – 12,00 hod.

            Děkuji za pochopení. Andrejsová J., ved. ŠJ.

          • 3.C v Mariánských Lázních

          • Třeťáci s písmenem C se s paní učitelkou M. Frantovou a paní asistentkou E. Fričovou vydali 16.6. vlakem do Mariánských Lázní. Děti si poslechly zpívající fontánu, splnily úkoly Karolíny a Rudy a za správné odpovědi získaly v infocentru odměnu. Poté se všichni přemístili do přírodního parku Prelát, kde se děti příjemně vyřádily na přírodních atrakcích. Byl to moc pěkný výlet.

          • KRAJ DOKOŘÁN

          • V pátek 17.6. se třída 2.D zúčastnila akce „KRAJ DOKOŘÁN“, která se konala v areálu Krajského úřadu. Pro děti byl připraven bohatý program v několika sektorech- soutěžily, tvořily, hrály si, zhlédly divadelní představení. Žáci si také zkusili dojení. Dověděli se spoustu informací o Karlovarském kraji. Všichni si užili pěkné dopoledne.

          • 3. C v Mariánských Lázních

          • Třeťáci s písmenem C se s paní učitelkou M. Frantovou a paní asistentkou E. Fričovou vydali 16.6. vlakem do Mariánských Lázní. Děti si poslechly zpívající fontánu, splnily úkoly Karolíny a Rudy a za správné odpovědi získaly v infocentru odměnu. Poté se všichni přemístili do přírodního parku Prelát, kde se děti příjemně vyřádily na přírodních atrakcích. Byl to moc pěkný výlet.

          • Ohlédnutí za Adaptačním kurzem 6.A

            „Kdo si hraje, nezlobí :O)“

            Dobrodružství 6.A na Božím Daru se nachýlilo ke konci. Všechny cíle, které jsme si před odjezdem na Adaptační kurz vytyčili, jsme splnili a v mnohém jsme překvapili sami sebe. Odjíždíme jako jedna parta, která se pomocí nejrůznějších aktivit, činnostního učení, komunikace a týmové spolupráce naučila, že „táhnout za jeden provaz“ umíme skvěle.

          • Adaptační pobyt 6.A

            PO STOPÁCH SNĚŽNÉHO MUŽE

            V týdnu od 12. do 16. září probíhá adaptační kurz třídy 6.A na Božím Daru v penzionu „Houda Bouda“. Hlavním cílem je stmelení nově vznikajícího kolektivu, vzájemná spolupráce, odhalení schopností jedince i skupiny a seznámení mezi sebou. Náplní jsou různé společenské, strategické, seznamovací, zážitkové hry a kreativní činnosti, ve kterých se spolužáci lépe poznají. Soustředíme se na rozvoj komunikace a spolupráce. Vše je zakomponované do možností okolního terénu.

          • VARYZÁŘÍ

            Jak možná už mnozí víte, tento víkend 9. 9. – 10. 9. probíhá v Karlových Varech již několikátý ročník světelné instalace VARYZÁŘÍ. V letošním roce byla naše škola požádána o to, zda by s touto akcí nepomohla. Jedná se o světelnou instalaci u Alžbětiných lázní, která bude zahrnovat velké množství lampionů s karlovarskou tématikou. Na výrobě lampionů se podílela 5.A, 5.B a 4.B a byla to chvilkama opravdu makačka 😊. V pátek ihned po ránu vyrazila třída 4. A s paní učitelkou Pavlou Celerovou a Jitkou Strykovou na pomoc s instalací přímo do lázeňské zóny. Tímto bych ráda poděkovala všem, kteří se na akci podíleli a pomohli městu Karlovy Vary s přípravou této krásné a zajímavé umělecké akce. Užijte si VARY ZÁŘÍ 2022 😊a snad nás počasí moc nepřekvapí.

          • Informace školní družiny

            Žáci jsou do školní družiny pro rok 2022/23 přijímáni do naplnění kapacity na základě řádně vyplněné přihlášky k zájmovému vzdělávání v ŠD zákonným zástupcem žáka.


            PROVOZ ŠD

            Ranní 6:00 – 8:00 hodin

            Odpolední 11:40 – 16:30 hodin

            Provoz ranní ŠD probíhá v přízemí budovy ZŠ Školní ve IV. oddělení ŠD pro všechny řádně přihlášené žáky, včetně přípravných ročníků, které mají nově umístěny své třídy i oddělení ŠD v budově II. stupně ZŠ Truhlářská. Žádáme Vás o dodržování provozní doby ŠD a včasném vyzvedávání vašich dětí z ŠD.

          • Volno ředitele školy

            V souladu s ustanovením § 24, odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) vyhlašuje ředitelka školy z provozních důvodů na dny 1. 9. 2022 a 2. 9. 2022 volno ředitele školy.

            Školní rok bude zahájen dne 5. 9. 2022, vyučování pro všechny ročníky 8:00 - 8:45.

          • 7.B na výletě...

            Dne 24. 6. se žáci 7. B vydali na pěší výlet po Karlových Varech. Autobus nás dopravil do ulice Na Vyhlídce. Naše kroky vedly na stezku Jeana de Carro, kterou většina z nás navštívila vůbec poprvé. Prohlédli jsme si nově opravené Vřídlo a pak jsme pokračovali lanovkou k rozhledně Diana. Po návštěvě zookoutku, rozhledny a motýlího domu jsme se po nezbytném občerstvení vydali pěšky zpět do Staré Role.

          • Provoz školy

            PROVOZNÍ DOBA SEKRETARIÁTU ŠKOLY BĚHEM HLAVNÍCH ŠKOLNÍCH PRÁZDNIN

            2022 v pracovní dny 9:00 – 12:00

            1.7. - 14.7. budova Školní (777 362 938)

            15.7. - 25.7. d o v o l e n á

            26.7. - 5.8. budova Truhlářská (775 851 620)

            8.8. - 13.8. budova Školní (777 362 938)

          • Školní výlet 2.A a 2.C

            Ve středu 22. června vyrazili žáci třídy 2. A a 2.C vlakem na zasloužený školní výlet. Náš cíl byl státní hrad a zámek v Bečově nad Teplou, kde nás čekala komentovaná prohlídka Relikviáře svatého Maura. Expozice nás vrátila do minulosti a provedla nás napínavým příběhem, který se pojí s tajemstvím tohoto skrytého pokladu. Užili jsme si i zámeckou zahradu, kde jsme zkoušeli chůzi na chůdách. Nechyběla ani zmrzlina, penízek hozený do fontány pro štěstí a nějaký ten drobný suvenýr na památku.

          • Peer program

            Na páteční dopoledne jsme si spolu s kamarády z parlamentu připravili peer program na téma první pomoc. Akce byla zaměřena na 3. ročníky, postupně se na našich šesti stanovištích vystřídali žáci 3.A, 3.B a 3.C. Počasí nám přálo, proto jsme akci mohli připravit na hřišti prvního stupně.

            Děti si mohly prakticky vyzkoušet ošetření popálenin, zlomeniny, oživování, pomoc při epileptickém záchvatu, transport zraněného medvěda a volání na linku první pomoci. Na konci byli vždy vyhlášeni nejlepší malí zdravotníci, každý byl odměněn certifikátem a malou sladkostí.

          • Ocenění Města Karlovy Vary

            Ve středu 15.6.2022 v prostorách auly ZŠ Šmeralova ocenilo Město Karlovy Vary nejúspěšnější žáky a pedagogy. Pamětní listy a drobné dárky převzaly vybrané osobnosti jednotlivých škol, které vynikají svými výsledky, úspěchy a věnují se práci nad rámec svých povinností.

            Za naši školu ocenění obdržela za I. stupeň žákyně 5. C Karolína Kučerová, za II. stupeň získal cenu Adam Kučera z 8. C. Oba žáci skvěle reprezentují školu. Vynikají svými vědomostmi a znalostmi. Jsou oblíbení v třídním kolektivu, spolehliví, učí se s chutí a se zájmem.

          • 3.C v Mariánských Lázních

            Třeťáci s písmenem C se s paní učitelkou M. Frantovou a paní asistentkou E. Fričovou vydali 16.6. vlakem do Mariánských Lázní. Děti si poslechly zpívající fontánu, splnily úkoly Karolíny a Rudy a za správné odpovědi získaly v infocentru odměnu. Poté se všichni přemístili do přírodního parku Prelát, kde se děti příjemně vyřádily na přírodních atrakcích. Byl to moc pěkný výlet.

          • KRAJ DOKOŘÁN

            V pátek 17.6. se třída 2.D zúčastnila akce „KRAJ DOKOŘÁN“, která se konala v areálu Krajského úřadu. Pro děti byl připraven bohatý program v několika sektorech- soutěžily, tvořily, hrály si, zhlédly divadelní představení. Žáci si také zkusili dojení. Dověděli se spoustu informací o Karlovarském kraji. Všichni si užili pěkné dopoledne.

          • 3. C v Mariánských Lázních

            Třeťáci s písmenem C se s paní učitelkou M. Frantovou a paní asistentkou E. Fričovou vydali 16.6. vlakem do Mariánských Lázní. Děti si poslechly zpívající fontánu, splnily úkoly Karolíny a Rudy a za správné odpovědi získaly v infocentru odměnu. Poté se všichni přemístili do přírodního parku Prelát, kde se děti příjemně vyřádily na přírodních atrakcích. Byl to moc pěkný výlet.